Hyppää pääsisältöön

Uu on heistä kaikista pienin

Ulla Lehtosen kotona on kultaa ja kuukivillä reunustettu uima-allas. Uun kotona isä eli Ii tekee parhaansa, jottei Uu unohtaisi asioita, jotka elämässä oikeasti ovat tärkeitä.

Tietolaatikko

-- Rooleissa: Anna Paavonen (Uu). Matti Oravisto (isä). Eeva Kantanen (äiti). Erja Salmenkivi(Jobo). Jaana Jääskeläinen (Liina-Laura). Merja Salmenkivi.

Kotona jokaisella on oikeus olla joskus se kaikista pienin. Uu on pieni, pienempi kuin isä, äiti, Ville-kissa, Pupu-koira ja isosiskot.

Siskojen mielestä Uu on jopa liian pieni, ja isot tytöt leikkivätkin mieluummin keskenään.

Uu saa kyllä leikkiä kissan ja koiran kanssa, mutta ennen kaikkea hän toivoisi ihan omaa ystävää. Kesällä pitäisi ehdottomasti päästä uimaan, mutta Iin mielestä saastunut vesi ei sovi pikkulapsille.

Uu kertoo Iille tarinoita mystisestä Ulla Lehtosesta, jonka elämä on kuin suoraan saduista kuukivillä reunustettuine uima-altaineen ja kotipihasta alkavine uimarantoineen.

Ii ei pysty rakentamaan kultaista uima-allasta. Jotakin muuta mukavaa Uu kuitenkin saa, sekä ikioman poikasen.

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto