Hyppää pääsisältöön

Lipposen valitut ärinät Iltalypsyssä

Pääministeri Paavo Lipposen yrmeys oli Iltalypsy-ohjelman imitaatioiden kestoaihe. Julkinen mielikuva Lipposesta oli kollegoitaan kyykyttävä ja toimittajia nyreksivä jurottaja.

Iltalypsyjä Areenassa

Yle Areenaan on julkaistu 30 Iltalypsy-ohjelmaa vuodelta 1994. Jaksot ovat katsottavissa 14.3.2020 saakka.

Iltalypsyn vuosien 1995-1996 sketseissä Lipponen mm. vaatii kovaan ääneen tietä ja huvittelee komentelemalla alaisiaan. Kuuluisa haluttomuus kommentoida asioita lehdistölle nousee esiin pariinkin otteeseen.

Aivan yhtä murjotusta eivät sketsit ole. Satiirin kohde myhäilee itsekseen esimerkiksi juoksutettuaan apuriaan turhan tähden. Valikoimaan sisältyy myös Raimo Häyrisen urheiluselostusten innoittama kuvaus pääministerin kierroksesta istuntosalissa. Teollisuuden edustajien "telttakokouksessa" ex-vasemmistodemari tekee uuden uskontunnustuksen.

Kommentit