Hyppää pääsisältöön

TamU jalkapallomestariksi HJK:n vieraana

Töölön jalkapallostadionilla nähtiin todiste siitä, miksi Tampere United oli kauden 2006 paras joukkue. TamU varmisti mestaruuden murskaamalla sarjakakkosen HJK:n tämän kotiareenalla maalein 0-3.

Pakkasessa pelattu ottelu oli näyte hyvästä jalkapallosta. Tilanteita riitti molempiin päihin, vaikka TamU olikin hallitsevampi osapuoli.

Avaus- ja voittomaali nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun Aristides Pertot vapautti upealla syötöllään Jari Niemen vapaaksi.

Nokikkain maalivahti Ville Wallenin kanssa päässyt Niemi ei erehtynyt vaan iski pallon syöksyvän Wallenin alta verkkoon.

TamU jatkoi maalintekoa vielä aivan puoliajan viime hetkillä. Jari Niemi sai kuin varkain pallon maalin edessä ja laukoi. Pallo kimposi maalivahti Wallenin torjunnasta päin HJK:n Veli Lampea ja vieri suoraan kotijoukkueen verkkoon.

Toiselle puoliajalle HJK tuli hurjalla rytinällä. Tilanteita luotiin TamUn maalille vähän väliä, mutta maaliin asti ei palloa saatu.

Ottelun ratkaisuksi muodostui tilanne, jossa HJK:n Mika Nurmela ja TamUn Jarkko Wiss törmäsivät toisiinsa HJK:n hyökkäysalueella.

Nurmelalle tuomittiin tilanteesta keltainen kortti, ja kun Nurmelalla oli yksi keltainen jo alla, jatkui HJK-kipparin ottelu suihkun puolella.

Vajaamiehinen HJK ei pystynyt vastaamaan TamUn aktiiviseen peliin, ja vapautunut vierasjoukkue loi tilanteita tämän tästä.

Ottelun kolmas maali oli jälleen upea taidonnäyte TamUn osaamisesta. Jari Niemi pääsi hieman onnekkaasti läpiajoon ja syötti poikittain Sakari Saariselle, joka tykitti pallon tarkasti alakulmaan aivan Ville Wallenin käsien edestä.

TamUlla oli vielä useita paikkoja kasvattaa johtoaan, ja myös HJK oli lähellä maalintekoa, mutta Antti Pohjan laukaus 15 minuuttia ennen loppua osui tolppaan.

Kahden minuutin lisäajan jälkeen alkoivat TamUn juhlat. Suomen mestaruus oli Tampere Unitedille sen historian toinen.

Teksti: Henri Saloranta

Kommentit