Hyppää pääsisältöön

Viikatteen nokkamies säveltää uusia kappaleita järven rannalla

Kaarle Viikate saapui Mikkelin Jurassic Rockiin fiilistelemään festareita yleisön näkökulmasta, sillä tällä kertaa rokkarilla ei ole keikkaa festareilla.

Kaarle Viikate // Kuva: Ninni Suomalainen

-Mökki on tossa reilun tunnin matkan päässä, niin lupauduin kuskiksi. Tosin aion luistaa siitä tehtävästä ja lähteä lämmittämään saunaa, Viikate juttelee.

Ennen saunareissua rokkari aikoo kuitenkin katsoa Francinen ja Kotiteollisuuden keikat.

Kesän kohokohdaksi laulaja mainitsee Provinssirockin.

-Social Distortionin keikka Provinssissa oli ehdottomasti kesän kohokohta, muusikko kertoo.

Viikatteen keulakuva on viihtynyt kesän mökillään.

-Oon ollut mökillä putkiremonttia paossa. On ollut mukavaa olla vaihteeksi muuallakin kuin keikkabussissa. Paikka paikoin oon tosin ollut todella kateellinen kaikille tutuille, jotka pääsee soittaa, Kaarle myöntää.

Pelkkää lomailua herran kesä ei kuitenkaan ole ollut, sillä taiteilija on säveltänyt uusia kappaleita tulevalle Viikate-levylle.

-Sen näkee sit ens vuonna, tuleeko mökillä hyviä biisejä. Nykytekniikka onneksi mahdollistaa sen, että biisejä voi tehdä missä vaan, Viikate iloitsee.

Romanttinen mökkimaisema inspiroi Kaarlea.

-Viime yönä melkein täysikuu hyökkäs siihen järven päälle. Se olis haaste, että sitä tunnelmaa sais välitettyä ralleihin, Viikate kertoo.

Mökkeily ei kuitenkaan ole pelkkää juhlaa.

-On siinä toinenkin puoli, että kuka tyhjentää vessan. Se arvotaan aina ja on se nakki mullekin napsahtanut. Työtä pelkäämätöntä hommaa, Kaarle naureskelee.