Hyppää pääsisältöön

Jussi Mäntysaari: Big Wave Riders - Behind These Walls

Tällä viikolla tehoillaan kotimaisen lupaavan tulokkaan tahtiin! Tässä tulee Big Wave Riders!

Big Wave Ridersillä on rennot reenit // Kuva: Soliti

Helsinkiläisbändi ei ole vielä julkaissut yhtään virallista äänitettä, mutta niinsanottu "blogosfääri", eli musiikkiblogien verkosto, on tiennyt hekuttaa bändiä jo pidemmän aikaa.

Syyskuun alussa tärähtää seitsemän biisiä käsittävä ep, joka esitellään Behind These Walls -biisillä. Näyte on sitä luokkaa huikea, että se on otettava tehoksi.

Vaikka BWR blogien suosiosta nauttiikin, se ei varsinaisesti edusta mitään tällä hetkellä trendikästä genreä. Se on vilpittömästi oma riemukas itsensä, mikä tulee ilmi heti Behind These Wallsin ensitahdeista. Kuulas ja rapsakka poljento luodaan niin vaivattomasti, että pää alkaa väkisinkin nytkyä biisin tahtiin.

Allekirjoittanut on vannoutunut kitarasoolojen vastustaja, mutta Big Wave Riders tekee hienon poikkeuksen sääntöön biisin loppuun sijoitetulla ilmavalla soololla. Hieman tästä tulee mieleen Kiki Paun mahtava debyyttilevy, mutta se on vain hyvä asia.

MItä pidät, onko Big Wave Ridersilla tulevaisuutta vai hukkuvatko he blogisuosikkien alati vaihtuvaan massaan?

Tehobiisi kuullaan Uuden musiikin aamuvuorossa joka päivä noin kello 10:40.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.