Hyppää pääsisältöön

Tee helppohoitoinen mehitähti-istutus

Tee helppohoitoinen mehitähti-istutus. Kuva: stock.xchng

Mehitähdet sopivat kasvatettavaksi ohuessakin mullassa. Taimia saa kätevästi jakamalla omia taimia tai rohkenemalla pyytää naapurilta ruusuketta tai paria. Montaa tainta ei tarvitse ostaa kaupastakaan, että pääsee alkuun.

Istutuksen voi tehdä vaikkapa sikatilan emäntä Tuija Rytsälän tapaan. Hän löysi puutarhaa penkoessaan heinikosta aarteita, vanhoja betonisia siansyöttökaukaloita. Ne ovat kuin tehtyjä mehitähtien istutusastioiksi.

Painavat kaukalot siirrettiin paikoilleen, sillä mullalla täytettyinä niitä olisi vielä raskaampi siirtää. Kaukaloiden pohjalle porattiin reikiä, jotta ylimääräinen sade- ja kasteluvesi pääsevät juoksemaan pois kasvien juuristosta.

Reiät peitettiin kärpäsverkolla, joka läpäisee veden, mutta ei lekasoraa, jota levitettiin kerros altaan pohjalle salaojaksi. Kaukalot täytettiin hiekkapitoisella mullalla, jota parannettiin vielä läpäisevämmäksi lisähiekalla.

Taimet istutettiin multaan ja istutus kasteltiin. Kasvualustan pinta viimeisteltiin koristesoralla ja asettelemalla koristeeksi muutamia yksittäisiä, suurempia koristekiviä.

Istutuksen voi säilyttää puutarhassa joko lumeen haudattuna tai kellariin nostettuna. Muuta hoitoa istutus ei juuri kaipaa. Myöhemmin, kun ruusukkeet alkavat tehdä poikasia, niitä voi jakaa eteenpäin.

 

Kommentit