Hyppää pääsisältöön

Mies vastaan sähköyhtiö

Mitä tehdä, kun lähes tyhjillään olevan asunnon sähkölasku on nelinkertainen normaaliin verrattuna, eikä sähkömittarissa ei tunnu olevan vikaa?

Pertteliläinen Eero Kahila sai yllätyksen postissa, kun hänen lähes tyhjänä olleen asunnon sähkölasku oli yllättävän suuri.

Perttelin kylähulluksi itseään tituleeraavan Kahilan mukaan normaalikulutus olisi ollut noin 3 000 kilowattituntia. Mittarilukema oli nelinkertainen, lähes 14 000 kilowattituntia.

Kahila epäili sähkömittarinsa toimivuutta, mutta Fortum totesi mittarin olevan kunnossa. Lisäksi mittaria testattiin eri paikassa ja taas ilman ongelmia tai merkkejä vioista.

Eero Kahila ei tyytynyt tähän, joten asiaa puitiin käräjäoikeudessa. Viikko ennen oikeuden päätöstä Kahila uskoi häviävänsä, sillä ”Suomen oikeudessa käy yleensä niin, että pieni jää toiseksi.”

Niinhän siinä myös kävi, että Fortum vei oikeudenkäynnin. Kahila kuitenkin lupasi, ettei hän jätä asiaa siihen.

Kuluttajavirastolle kyselyitä sähkömittareista tulee n. 30 kappaletta vuodessa. Fortumilta myönnetään, että yksittäisiä mittarivikoja tulee esiin vuoden aikana kymmeniä.

Fortum on alkanut tuoda markkinoille etäluettavia mittareita, joiden ansiosta asiakkaan sähkönkulutusta pystytään seuraamaan paremmin ja tarkemmin.

Teksti: Henri Saloranta