Hyppää pääsisältöön

U2-laulajan Facebook-osakesalkku turposi miljardiin dollariin

Bono sijoitti kaksi vuotta sitten Facebookiin. Se kannatti.

Bono, U2 // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

Hänen Facebook-sijoituksensa arvo on kohoamassa miljardiin dollariin. Bonon sijoitusyhtiö osti vuonna 2009 kyseisen sosiaalisen median osakkeita arvioiden mukaan 210 miljoonalla dollarilla. Sijoituksen tähtitieteellinen kasvu lienee U2:n keulahahmolle mieleen, sillä vain pari vuotta sitten arvostettu yhdysvaltalainen Wallstreet Journalin talousblogi arvosteli tämän olevan USA:n huonoin sijoittaja.

Kriittisellä kirjoituksella oli perustelunsa, sillä Bonon sijoitusyhtiö oli tehnyt satojen miljoonien dollarien harhasijoituksia muun muassa Palm-älypuhelinvalmistajaan - sen tuhoksi koitui iPhonen nousu. Talouslehti Forbesiin sijoitetut rahat menivät myös hukkaan, kun firman arvo laski sadoilla miljoonilla.

Vielä listautumattoman Facebookin pörssiarvo on kohonnut tällä viikolla 65 miljardiin dollariin.

Lähteet: NME, Belfast Telegraph