Hyppää pääsisältöön

Rajuilma iski festareille Belgiassa - ainakin viisi kuollutta

Eilen alkuillasta Pukkelpop-festivaaleilla riehuneessa myrskyssä on lisäksi loukkaantunut kymmeniä, joidenkin lähteiden mukaan jopa satoja ihmisiä. Festivaali on päätetty keskeyttää tämän vuoden osalta.

Pukkekpop

Äkillinen rajuilma romahdutti kaksi lavaa, kaatoi puita, telttoja ja screenejä. Ainakin yhden uhreista tiedetään menehtyneen festivaalialueella, toisen leirintäalueella. Viranomaiset ovat vahvistaneet lisäksi kolmen muun ihmisen kuolleen onnettomuudessa. Kaikki onnettomuuden uhrit olivat belgialaisia.

Belgian Hasseltissa järjestettävä kolmepäiväinen festivaali oli loppuunmyyty. Noin 65 000, pääasiassa nuorta, oli tullut katsomaan mm. Eminemin ja Foo Fightersin keikkaa. Myös Apocalyptican oli määrä esiintyä festivaaleilla huomenna lauantaina. Järjestäjien mukaan festivaali on tämän vuoden osalta ohi.

Kyseessä on jo toinen kerta viikon sisään, kun lavan romahtaminen aiheuttaa tuhoa festivaaleilla. Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa Indiana State Fairissa viisi ihmistä kuoli samantyyppisessä onnettomuudessa.

Lähteet: BBC, Reuters