Hyppää pääsisältöön

Kotimainen TV-sarja avaa lavastekahvilansa kansalle - erikoispäivä tänä sunnuntaina

Kulisseissa voi kohta kahvitella.

YleX Aamun Aleksi Ruuskanen löytyy myös Uusi Päivä -sarjasta // Kuva: Juliana Harkki

Huomenna vietetään kansallista ravintolapäivää. Ympäri Suomen järjestettävässä tapahtumassa avataan lukuisia pieniä ravintoloita, jotka toimivat vain yhden päivän ajan. Yksi tälläisistä ravintoloista avautuu YLEN Uusi päivä -draamasarjan lavasteisiin. Idean takaa löytyy sarjan leikkaaja-toimittaja Samuli Sulamäki.

- Uuden Päivän Ravintolapäivän idea on se, että kun tämä Uuden Päivän lavastekahvila Kahvila Suvanto on ihan oikea toimiva kahvila, niin lähdimme miettimään että myydään sitten kahvilatuotteita. Meillä on siellä kahvia, teetä, mehua… ja sitten Uuden päivän näyttelijät ja muu henkilökunta leipoo pullaa, keksejä, kakkuja ja piirakkaa. Hyvin sellaisia asioita, joita Kahvila Suvannossa voisi olla oikeastikin myynnissä.

Uuden päivän Kahvila Suvanto on koko kansalle auki huomenna kello 13 - 16. Paikalla on lukuisia sarjan tähtiä ja musiikista vastaa DJ:nä toimiva, YleX:n oma aamu-juontaja, Aleksi Ruuskanen.

- Totuuden nimissä, sain ohjeeksi kyllä "soittaa jotain loungemusaa", mutta kyseisen genren ollessa perimmäiseltä olemukseltaan tyhjä ja sieluton, tulkitsin toiveen musadespootin korvin, olettaen sen viittaavan "hyvään sekalaiseen musiikiin". Juuri nyt tuleva settilista näyttäisi luovivan tumman musiikin rennossa traditiossa sekä pehmeäsaundisemmassa nykypäivässä. Hittejäkin on lupa odottaa.

Kahvilan myyjinä toimii väkeä mm. sarjan käsikirjoitustiimistä. Päivän aikana saadut tuotot lahjoitetaan SPR:n keräykseen itäisen Afrikan kuivuudesta kärsiville.

Kahvila Suvanto löytyy Uuden päivän tv-studioilta Tampereelta. Osoite on Rantatie 11.