Hyppää pääsisältöön

Rokkari tuki lapsimurhaajiksi epäiltyjä miehiä – todisti syyttömien vankilasta vapautumisen

Pearl Jam -nokkamies Eddie Vedderin vuosia kestänyt projekti sai päätöksen.

Eddie Vedder

Grungemuusikko Eddie Vedder oli yksi niistä, jotka jaksoivat vuosia uskoa murhaajiksi epäiltyjen miesten syyttömyyteen. Vedder seisoi West Memphis Threeksi nimetyn kolmikon syyttömyyden takana, vaikka Damien Echols, Jessie Misskelley ja Jason Baldwin tuomittiin vankilaan vuonna 1993 kolmen 8-vuotiaan pojan murhasta. Uusien todisteiden ja DNA-testien perusteella miehet todettiin syyttömiksi ja heidät vapautettiin vankilasta.

Vedder tuki kolmikkoa vuosien ajan. Hän teki Poor Girl -kappaleen kolmikolle Supersuckers -yhtyeen kanssa vuonna 2000. Mies lahjoitti nimikirjoituksellaan koristeltuja tavaroita huutokauppaan kolmikon hyväksi vuonna 2005. Viime vuonna Vedder osallistui Dixie Chicksien Natalie Mainen kanssa hyväntekeväisyys konserttiin, joka tuki vankilassa istuvaa kolmikkoa.

Eddie Vedder, Johnny Depp ja Metallica uskoivat vankilassa istuvien miesten tuomion johtuvan MTV:n mukaan lähinnä heidän kiinnostuksestaan Stephen Kingin kauhuromaaneihin ja hevimetalliin, kuin mihinkään oikeisiin todisteisiin.

Viime vuonna Vedder avautui tapauksesta Larry King Live -keskusteluohjelmassa.

- Minulta kesti vuosia opiskella ja avustaa erilaisia tutkimuksia, jotta voin olla 100 prosenttisen varma siitä, että he ovat syyttömiä. Nyt kun meillä on enemmän todisteita voimme varmasti sanoa, että nämä nuoret miehet eivät ansaitse istua vankilassa.

Rokkari nähtiin kolmikon viimeisessä oikeuden käynnissä, jossa hän istui eturivissä ja lohdutti Damien Echolsin vaimoa. Vedder halasi Echolsia, kun hänet todettiin syyttömäksi.

Lähteet: Bollboard