Hyppää pääsisältöön

Blockfest: Aamulehden virheet pitää tutkia

Tampereella järjestetty festivaali päätyi lehteen rähinöinnin takia, vaikka poliisilla ei ole mitään huomautettavaa sen tapahtumista.

Tässä Petri Nygård Jurassic Rockissa. Hän oli myös Blockfestin odotetuimpia esiintyjiä. // Kuva: Antti Halinen

Blockfest tiedottaa, että se vie Aamulehden kirjoittelun Julkisen sanan neuvoston arvioitavaksi. Tapahtuman järjestäjä vetoaa neuvoston antamiin journalistin ohjeisiin virheen korjaamisesta, totuudenmukaisesta tiedonvälityksestä sekä erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutuneen tahon tahon kommenttioikeudesta.

Päätoimittaja Jokinen halusi kuitenkin poistaa ennen julkaisemista esimerkiksi Aamulehteä kritisoivat kohdat. Tämä on selvästi JSN:n ohjeiden vastaista ja Blockfest tulee viemään Aamulehden epäeettisen toiminnan neuvoston käsittelyyn. Aamulehti jatkoi tänään näkyvästi uusien syytösten julkaisemisia lehdessään, eikä antanut järjestäjälle edes mahdollisuutta vastata samassa yhteydessä, tiedotteessa kerrotaan.

Lehti uutisoi aiemmin, että festivaaleilla olisi tapahtunut puukotus, mutta juttu perustui perättömään hätäkeskussoittoon. Aamulehti oikaisi väärän tiedon kahden vuorokauden kuluttua.

Aamulehti uutisoi tämän jälkeen myös, että poliisi olisi ottanut useita teräaseita haltuun festivaalivierailta. Blockfest kiistää väitteen todenperäisyyden. Järjestäjän mukaan tapahtumassa ei ole otettu talteen ainoatakaan teräasetta. Lisäksi järjestäjä kertoo, että Aamulehden toimittaja, joka ei ollut käynyt Blockfestissä, pisti kaikki Tampereella tapahtuneet häiriöt festivaalien piikkiin.

Järjestäjä kertoo, että kaikki muut mediat ovat oikaisseet virheellisen uutisoinnin asiallisesti. Sen mukaan Aamulehden päätoimittaja on toiminut asiassa väärin.

Lähteet: Blockfest