Hyppää pääsisältöön

Tarjoilijat paljastivat pihit julkkikset - kenellä pysyvät kukkaron nyörit kiinni?

Pöytä notkuu herkkuja ja kalliita juomia, mutta työläiselle ei heru mitään.

Madonna on pihi. // Kuva: www.facebook.com/madonna

Rapakon toisella puolella on käytäntönä, että ravintolassa syönnin jälkeen jätetään sille omalle tarjoilijalle tippi. Normaalina pidetään 15 - 20%:n tippausta ja monesti tippi onkin osa duunarin kuukausipalkkaa. Luulisi, että suuren maailman julkimoilla ei ole mitään ongelmaa jättää tarjoilijalle osuutta, mutta kyllä sieltäkin pihejä löytyy. Jenkkilehti Miami New Times tutkaili erinäisiä juomarahaan keskittyviä paljastussivustoja ja kokosi niiden perusteella listan kymmenestä huonoiten tippaavasta julkkiksesta.

Ykköspaikalla komeilee skandaaleissa ryvettynyt golf-mies Tiger Woods. Lehden mukaan Woods ei koskaan jätä tarjoilijoille juomarahaa, sillä hänellä ei ole koskaan käteistä mukana. Palveluammattilaiset kertovat nähneensä kuinka golffari on laittanut naisseuralaisensa jättämään tipit ja kuinka tämä kerran kymppitonnin pokerikättä pelatessaan oli aikonut jättää 5 dollarin juomarahan… mutta muuttanut sitten mielensä ja pistäneen setelin takaisin taskuunsa.

Toiseksi huonoiten tippailee popin alkuperäinen kuningatar, Madonna. Tähteä usein palvelleet tarjoilijat kertovat, että Madge ei aina viitsi juomarahaa jättää ja silloin kun hän erehtyy jättämään, puhutaan muutamista ropoista.

Kolmatta sijaa hallitsee Barbra Streisand ja neljättä koripallotähti LeBron James. Urheilustaran kerrotaan pakottaneen pihviravintolan pitämään ovensa auki aamuneljään saakka, jotta mies seurueineen sai nauttia rauhassa illallista. Laskua kertyi, mutta pitkä pallomies oli muistanut henkilökuntaa vain 10 dollarin tippauksella. Viidennen sijan Jeremy Piven puolestaan on jättänyt juomarahaksi omalla nimmarillaan varustetun kopion TV-sarjansa DVD-versiosta. Myös Usherin tiedetään kuitanneen juomarahat pelkällä nimikirjoituksellaan.

Alla kymmenen pihimmän ruokailijan lista. Että jos olet tarjoilija ja joku heistä lampsii pöytääsi, on turha odottaa kovin suurta palkkapäivää.

10. Rachel Ray, tv-juontaja

9. Bill Cosby, koomikko

8. Sean Penn, näyttelijä

7. Mariah Carey, muusikko

6. Usher, muusikko

5. Jeremy Piven, näyttelijä

4. LeBron James, koripalloilija

3. Barbra Streisand, muusikko

2. Madonna, muusikko

1. Tiger Woods, golffaaja

Lähteet: Guardian