Hyppää pääsisältöön

Apocalyptica korkkaa Musiikkitalon - keikka suorana ylex.fi:ssä TÄNÄÄN!

Metalliyhtye soittaa syyskuun 11. ja 12. Musiikkitalossa. Eicca Toppinen uskoo talosta kehkeytyvän kaikkien tyylien kohtauspaikan.

Apocalyptica // Kuva: JP Panttila

Apocalyptica korkkaa Helsingin keskustaan rakennetun Musiikkitalon ensimmäisenä raskaan musiikin bändinä. Eicca Toppinen toivoo, että se auttaa osaltaan muunkin populaarimusiikin löytämään tien uuteen pyhättöön.

- Toivottavasti tuosta tulee heille (Musiikkitalolle) myönteinen kokemus, koska se on vähän niin kuin pioneerihanke ja toivottavasti se saa jatkoa. Tuollainen talo kun tehdään, sen täytyy olla laajasti eri musiikkityylien käytössä. Uskon et siitä tulee kaiken tyylisten kohtauspaikka. Ei välttämättä siitä suuresta salista, mutta siitä talosta itsessään.

Musiikkitalolla on mahdollisuus tulla eri musiikkigenrejen pesäksi. Toppisen mielestä talossa on monentyyppisiä saleja, joten tiloista se ei ainakaan ole kiinni. Ison rock-salin puuttuminen harmittaa - rockille on rakennettu kenkälaatikon muotoinen hieman yli 200 henkilöä vetävä Black Box -sali. Sitä kutsutaan vahvistetun musiikin tilaksi.

- On edelleen fakta, että Helsingistä puuttuu rockmusiikille ja populaarimusiikille hyvä 2000 henkilöä vetävä keikkapaikka. Se on vähän pettymys mulle, että Musiikkitalon yhteyteen ei ainakaan toistaiseksi sellaista ole tullut. Elän vielä toivossa, että ne sais siihen aukiolle maan alle tai jonnekin sellaisen survottua.

Apocalyptica soittaa suuressa konserttisalissa, joka on suunniteltu pääasiassa klassisen musiikin tarpeisiin. Eicca Toppinen kertoo, että he aikovat tuoda paikalle oman äänentoiston.

- Talossa oleva äänentoisto on meidän tarkoitukseen riittämätön, et me viedään sinne lisää kamaa. Ollaan käytetty muutama päivä sen suunnitteluun ja pitää vielä mittailla miten se ääni siellä kulkee.

Hän on käynyt tutustumassa taloon pari kertaa keväällä ja käynnistä on jäänyt positiivinen fiilis.

Apocalyptica soittaa Musiikkitalossa syyskuun 11. ja 12. päivä. Jälkimmäistä voi seurata suorana ylex.fi:ssä maanantaina 12.9. klo 19 - 22.

Lähteet: YleX