Hyppää pääsisältöön

Ensimmäinen Taiteiden yö sujui rauhallisesti

Helsingissä vietettiin elokuun viimeisenä torstaina vuonna 1989 ensimmäistä Taiteiden yötä, tuolloin kaupunkilaisilla oli mahdollisuus seurata erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia kaduilla, kirjakaupoissa, museoissa ja gallerioissa.

Ensimmäistä Taiteiden yötä olivat järjestämässä Akateeminen Kirjakauppa ja Helsingin Juhlaviikot. Kaikki yön tapahtumat tehtiin ilmaiseksi talkootyöllä ja myönteisessä hengessä.

Vuonna 1989 tapahtuma sujui rauhallisesti, eikä edes ravintoloiden sulkeutuminen aiheuttanut häiriöitä pääkaupungin kaduille.

Akateemisen kirjakaupan johtaja Jorma Kaimio myhäili tuolloin tyytyväisenä: "Kenties saamme yön kustannukset myynnin tuotoilla peitettyä". Kaimiota ei myöskään hirvittänyt kapakasta kirjakauppaan jatkoille valuvat kaupunkilaiset. "Luulen, että se on monelle kokemus; kapakat menivät kiinni, mutta onneksi kirjakauppa on auki".

Lue lisää:

Love parade Taiteiden yönä Helsingissä 1992

Taiteiden yönä humalluttiin, mutta myös taiteesta ja kulttuurista

Helsingin Juhlaviikkojen ja Ylen taideohjelmien yhteisprojekti esittelee Taiteiden yön tapahtumia eri puolilla Helsinkiä vuonna 1992. Tapahtumaa arvosteltiin jälkikäteen kaoottiseksi. Pahennusta aiheuttivat erityisesti kaduilla heiluneet humalaiset alaikäiset.