Hyppää pääsisältöön

MTV: Musiikkigaalaa hakee Helsingin lisäksi moni muukin kaupunki

Päätös isäntäkaupungista tehdään myöhemmin.

Duudsonit olivat mukana viime vuoden gaalassa, joka järjestettiin Espanjassa // Kuva: MTV

Helsingin kaupunki on kertonut havittelevansa ensi vuoden MTV European Music Awards -gaalan isännyyttä. Ylen uutisten mukaan kaupunki maksaisi tapahtuman järjestelyistä 750 000 euroa ja valtio saman verran. Sataan viitenkymmeneen maahan televisioitava musiikkitapahtuma toisi maahan suuren määrän huippuluokan artisteja ja mediaa kaikkialta maailmasta.

MTV -kanavaa pyörittävä mediatalo Viacom ei suostu vielä kommentoimaan tulevaa valintaa, mutta suuryrityksen tiedottaja myönsi YleX:lle, että gaalan sijaintia pohditaan parhaillaan.

- Tutkimme parhaillaan useita eri vaihtoehtoja vuoden 2012 MTV EMA:n isäntäkaupungiksi. Useat eri kaupungit ovat osoittaneet kiinnostustaan EMA-gaalan järjestämiseen ja tulemme ilmoittamaan ensi vuoden isäntäkaupungin omalla ajallaan.

Tämän vuoden isäntäkaupunkina toimii Belfast, jossa gaala järjestetään marraskuussa. Sen esiintyjiä ei ole vielä paljastettu. Viime vuonna Madridissa pidetyssä tapahtumassa esiintyivät mm. Katy Perry, Rihanna, Kings Of Leon, Ke$ha ja Linkin Park.

Katso myös:
YleX paikan päällä MTV-gaalassa Madridissa [video]