Hyppää pääsisältöön

Musiikkitalo - kaupunkikuvan harmonisoija

LPR-arkkitehti Marko Kivistö oli vasta arkkitehtiylioppilas, kun hän voitti kahden kollegansa kanssa Musiikkitalon suunnittelukilpailun.

LPR-arkkitehdit Oy voitti vuosituhannen vaihteessa järjestetyn Musiikkitalon suunnittelukilpailun teoksellaan A Mezze voce, Hiljaisella äänellä. Voittajatyö valittiin 243 ehdotuksesta. Valintatuomaristo piti voittajaa yleispätevänä ja pelkistettynä luomuksena.

Musiikkitalo on nyt valmis, ja arkkitehti Marko Kivistö sanookin olevansa helpottunut ja kiitollinen, kun pitkä ja raskas taival on takana ja kun vielä näyttää siltä, että asiat ovat menneet hyvin. Hänen mukaansa talo täytti sekä suunnittelijoiden että tilaajan tavoitteet.

Musiikkitalon muotokieli herätti jo ennakkoon puhetta, ei vähiten siksi, että se sijaitsee keskeisellä paikalla pääkaupunkia. Myös talon kustannuksia kauhisteltiin. Arkkitehti Marko Kivistö vastaa kritiikkiin rauhallisesti toteamalla, että kaikille mielipiteille on tilaa ja että Musiikkitalon suunnittelun lähtökohtana oli kaupunkikuvan harmonisointi toisia, jo olemassaolevia elementtejä kunnioittaen.

Haastattelun ohessa nähdään myös rakenteilla olevan Musiikkitalon sisätiloja sekä kuullaan japanilaisen akustiikan suunnittelijan Yasuhisa Toyotan näkemyksiä akustiikasta.

Teksti: Sirpa Jegorow