Hyppää pääsisältöön

Miltä enkelit näyttävät, Nokia Mission Markku Koivisto?

Parantuminen syövästä sai entisen kirkkoherran kääntymään karismaatikoksi, jonka perustaman herätysliikkeen tilaisuuksissa on nähty enkeleitä ja yritetty herättää ihmisiä kuolleista.

Muutamaa kuukautta ennen Arto Nybergin haastattelua Koivisto oli eronnut pappisvirastaan ja luterilaisesta kirkosta. Hän oli myös ryhtynyt perustamaan uutta kirkkokuntaa herätysliikkeensä Nokia Mission ympärille.

Koivisto kertoo haastattelussa kokeneensa voimakkaan hengellisen herätyksen sairastuttuaan syöpään vuonna 1990. Hänen mukaansa Jumala koulutti hänestä vuodessa fundamentalistin. Parannuttuaan Koivisto perusti Nokia Mission, jonka toimintaan hän keskittyi täyspäiväisesti jouduttuaan eroamaan Nokian kirkkoherran virasta 2003.

Liikkeen tilaisuuksissa oli kielellä puhumisten, kaatumiskokemusten ja ihmeparantumisten lisäksi yritetty muun muassa herättää kuolleita henkiin.

Ihmeisiin uskottiin myös aloittelevan kirkkokunnan taloudessa. Koiviston mukaan liike rukoili, että se voisi ostaa Tampere-areenan itselleen.

Teksti: Arsi Alenius

Kommentit