Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändit erikoiskeikalla Queenin jalanjäljissä

Progebändi Von Hertzen Brothers ja indierock-yhtye Rubik nousevat yhdessä Huvilan lavalle Helsingin Juhlaviikoilla tulevana sunnuntaina 4. syyskuuta.

Mikko Von Hertzen // Kuva: Tomi Mikola

Sen lisäksi, että yhtyeiden tuoreimmat albumit julkaistiin tismalleen samana päivänä 23. maaliskuuta, bändejä linkittää myös rakkaus 40 vuotta sitten perustetun ja 20 vuotta sitten vokalistinsa Freddie Mercuryn menettäneen Queen-yhtyeen musiikkiin.

A Night at the Huvila -konsertti alkaa Von Hertzen Brothersin ja Rubikin täysimittaisilla omilla keikoilla. Illan päätteeksi yhtyeet nousevat yhdessä lavalle esittämään uusituilla sovituksilla otteita Queenin tuotannon huippuhetkistä.

Yhtyeet ovat ahtautuneet samaan treenikämppään erikoiskeikan takia.

- Kieltämättä on ollut ahdasta. Meillä on ollut pitkiä treenejä iltaisin, eikä ilmanvaihto oikein toimi, niin on ollut aika trooppinen ilmasto, kun 13 jannua hikoilee siellä ja tunteet käy kuumina, Von Hertzen Brothersin laulaja Mikko Von Hertzen paljastaa.

Queen-spektaakkeli lähti Hertzenin veljesten ideasta, josta Rubik innostui.

- Queen on yksi lapsuuden suosikeista. Faija toi aikoinaan työmatkalta boxin, jossa oli niiden kaikki levyt ja kansissa oli kohokuvilla painetut logot. Niitä tuli kuunneltua tosi paljon nuorempana. Queen on maailmankaikkeuden hienoimpia bändejä, laulaja hehkuttaa.

Queenin lisäksi myös Von Hertzen Brothers viettää juhlavuottaan, sillä poppoo on soittanut jo kymmenen vuotta yhdessä. Veljekset eivät ole vielä ehtineet miettiä juhlakeikan esiintymisasuja.

- Kun olisikin ollut aikaa miettiä asusteita. Me ollaan molemmat sellaisia bändejä, ettei mietitä muuta kuin musiikillista sisältöä, artisti kertoo.

Queenin tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Another One Bites the Dust, I Want to Break Free, A Kind of Magic, I Want It All, Don't Stop Me Now, Radio Ga Ga ja The Show Must Go On.

Konsertti on loppuunmyyty.

Lähteet: YleX