Hyppää pääsisältöön

Apocalyptica: Levy-yhtiöt niin kriisissä, ettei meitä huvita kohta tehdä kenenkään kanssa mitään

Apcalyptican keulakuva Eicca Toppinen vieraili tänään YleX Aamussa. Suorapuheinen mies ei levy-yhtiöitä kumartele.

Apocalyptican Eicca Toppinen YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Kansainvälisten huippuartistien kanssa jatkuvasti yhteistyötä tekevä kotimainen suosikkiyhtye Apocalyptica tapaa supertähtiä muun muassa festivaaleilla ympäri maailmaa.

- Yritetään jatkuvasti löytää meidän levyille sellaisia ihmisiä, joita me ite fanitetaan ja aika paljon ollaan tavattu näitä ihmisiä esimerkiksi festareilla ja ollaan todettu, että on molemminpuolinen intressi tehdä jotain yhdessä ja sit ollaan ruvettu tappelemaan tuulimyllyjä eli levy-yhtiöitä vastaan. Usein jos artisti sanoo, että haluaa tulla levylle, niin siitä on mahdottoman pitkä matka, että ollaan oikeesti studiossa, Toppinen tietää.

Eicca Toppisen mukaan levy-yhtiöt vastustavat yleensä ihan kaikkea.

- Suurin ongelma on se, jos laulajalta tulee joku oma julkaisu samoihin aikoihin. Jenkeissä jouduttiin vaihtamaan levy-yhtiön takia Brent Smith toiseen laulajaan, koska me ei saatukaan lähettää sitä singleä radioihin, kun levy-yhtiö päätti julkaista jonkun Shinedownin seitsemännen sinkun, josta me ei tiedetty etukäteen mitään, Toppinen tuskailee.

Toppinen paljastaa lisäksi, että Apocalyptica on kiertämisen ohella tehnyt hiljattain myös uusia kappaleita.

- Ollaan tehty pari uutta biisiä, saksaksi, espanjaksi ja ranskaksi. Toivottavasti saadaan tässä pitkin syksyä ulos, muusikko kertoo.

- Levy-yhtiöt on niin kriisissä, että voi olla ettei meitä huvita kohta tehdä kenenkään kanssa enää mitään. Ruvetaan julkaisemaan taas sellaisia anarkistisia instrumentaalilevyjä, Toppinen virnuilee.

YleX näyttää Apocalyptican Musiikkitalon keikan suorana 12. syyskuuta.

Lähteet: YleX

 • Runo ja Alove ovat YleX Nosteessa -finalisteja ja näyttävät, millainen on 2020-luvun poppari

  Kumpikaan finalisti ei ole artistina vielä valmis.

  Alove ja Runo ovat elokuussa startanneen YleX Nosteessa -realityn kaksi finalistia. Katri Norrlinin ja Miska Haakanan juontamassa Youtube-sarjassa kahdeksan aloittelevaa suomalaisartistia ovat kilpailleet voitosta ja pääsystä esiintymään ensi kevään YleXPopiin. He ovat erottuneet joukosta alusta saakka. Molemmat ovat helposti samastuttavia, hyvällä tavalla epätäydellisiä artisteja, joilla on sekä lahjoja että kirkas näkemys. Samalla he tarjoavat kaksi erilaista näkökulmaa siihen, mitä on olla popartisti 2020-luvulla.

 • YleX:llä uusi musiikkiohjelma Papananaaman K-pop-show!

  Sini "Papananaama" Laitinen juontaa uutta k-pop-ohjelmaa.

  4. lokakuuta YleX:llä starttaa viikoittainen ohjelma Papananaaman K-pop-show, joka tarjoaa kuulijoilleen tärkeimmät uudet biisit ja ilmiöt sekä kiinnostavia kurkistuksia k-popin historiaan.

 • Poikelus, Pehkonen ja Parikka: yöshow tulee taas ja kaikki on mahdollista!

  PPP:n yöshow esitetään25. syyskuuta klo 00.00–6.30.

  Poikelus, Pehkonen ja Parikka: yöshow tulee taas ja kaikki on mahdollista! PPP:n yöshow esitetään torstain ja perjantain välisenä yönä 25. syyskuuta klo 00.00–6.30. Vuosi sitten YleX iltapäivän Poikelus, Pehkonen ja Parikka livahtivat studioon salaa ja järjestivät Suomen hauskimman yön.