Hyppää pääsisältöön

Apocalyptica: Levy-yhtiöt niin kriisissä, ettei meitä huvita kohta tehdä kenenkään kanssa mitään

Apcalyptican keulakuva Eicca Toppinen vieraili tänään YleX Aamussa. Suorapuheinen mies ei levy-yhtiöitä kumartele.

Apocalyptican Eicca Toppinen YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Kansainvälisten huippuartistien kanssa jatkuvasti yhteistyötä tekevä kotimainen suosikkiyhtye Apocalyptica tapaa supertähtiä muun muassa festivaaleilla ympäri maailmaa.

- Yritetään jatkuvasti löytää meidän levyille sellaisia ihmisiä, joita me ite fanitetaan ja aika paljon ollaan tavattu näitä ihmisiä esimerkiksi festareilla ja ollaan todettu, että on molemminpuolinen intressi tehdä jotain yhdessä ja sit ollaan ruvettu tappelemaan tuulimyllyjä eli levy-yhtiöitä vastaan. Usein jos artisti sanoo, että haluaa tulla levylle, niin siitä on mahdottoman pitkä matka, että ollaan oikeesti studiossa, Toppinen tietää.

Eicca Toppisen mukaan levy-yhtiöt vastustavat yleensä ihan kaikkea.

- Suurin ongelma on se, jos laulajalta tulee joku oma julkaisu samoihin aikoihin. Jenkeissä jouduttiin vaihtamaan levy-yhtiön takia Brent Smith toiseen laulajaan, koska me ei saatukaan lähettää sitä singleä radioihin, kun levy-yhtiö päätti julkaista jonkun Shinedownin seitsemännen sinkun, josta me ei tiedetty etukäteen mitään, Toppinen tuskailee.

Toppinen paljastaa lisäksi, että Apocalyptica on kiertämisen ohella tehnyt hiljattain myös uusia kappaleita.

- Ollaan tehty pari uutta biisiä, saksaksi, espanjaksi ja ranskaksi. Toivottavasti saadaan tässä pitkin syksyä ulos, muusikko kertoo.

- Levy-yhtiöt on niin kriisissä, että voi olla ettei meitä huvita kohta tehdä kenenkään kanssa enää mitään. Ruvetaan julkaisemaan taas sellaisia anarkistisia instrumentaalilevyjä, Toppinen virnuilee.

YleX näyttää Apocalyptican Musiikkitalon keikan suorana 12. syyskuuta.

Lähteet: YleX