Hyppää pääsisältöön

85-vuotias Yle haluaa kuulla suomalaisia

Kirjoittaja on Ylen viestintäjohtaja.

Tänään, perjantaina 9.9.2011 on kulunut 85 vuotta Ylen ensiparkaisusta. Onnea! Ylen äänen avasi ensimmäinen kuuluttaja, taiteilija Alexis af Enehjelm.

"Niin me uskommekin saavamme teidän kaikkien aulista apuanne alkavassa työssämme, sillä yleisradiotoiminnan tärkeimpänä edellytyksenä lopultakin on hyvä yhteisymmärrys ja hedelmällinen yhteistyö ohjelman lähettäjän ja niitten kuuntelijain välillä", lausui ensimmäinen toimitusjohtaja L.M. Viherjuuri alkusanoissaan.

Tämä pätee tänäänkin: haluamme olla avoin Yle, joka koskettaa suomalaisia kaikkialla. Mediaa kulutetaan tänä päivänä mitä erilaisimmilla välineillä ja erilaisemmista syistä. Tiedonvälitys, ajan tasalla pysyminen ja viihtyminen ovat syitä käyttää Ylen palveluja. Radion ja television ohelle on noussut netti, joka on jo kaikkien ikäluokkien väline.

Yksi verkon upeimpia ulottuvuuksia on sen vuorovaikutteisuus. Yle haluaa olla kontaktissa suomalaisten kanssa – haluammehan toimia “yhteisymmärryksessä ja hedelmällisessä yhteistyössä" tänäänkin, aivan kuten 85 vuotta sitten asia ilmaistiin. Haluamme kehittää yhtiötä suomalaisia kuunnellen.

Olemme ryhtyneet pohtimaan, miten Yle voisi avata toimintaansa – ei vain ohjelmatoimintaa – nykyistä paremmin. Miten pystyisimme kertomaan, millaista osaamista Ylessä on tänään, miten kehitämme toimintaamme ja millä tavoilla toimimme suomalaisen yhteiskunnan hyväksi? Entä miten Ylen yhtiönä pitäisi näkyä verkossa? Kuulisimme erittäin mielellämme myös teidän näkemyksenne tästä kaikesta.

Vaikka mittarissa on jo komea ikä, niin haluamme kehittää toimintaamme. Sinun mielipiteesi on meille tärkeä!

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua