Hyppää pääsisältöön

Anarkistibändi raivostui kohupuolueelle biisinsä käytöstä

Tubthumping-biisi soi ilman lupaa brittiläisen kohupuolueen konferenssissa.

Chumbawamba // Kuva: Chumbawamba official Myspace

Anarkistisella punkilla uransa aloittanut Chumbawamba kauhistui, kun heidän Tubthumping (I Get Knocked Down) -kappalettaan käytettiin Ukipin, eli Yhdistyneiden Kuningaskuntien Itsenäisyyspuolueen konferenssissa. Musiikkityylien vaihdoksistaan tutussa Chumbawambassa laulanut Dunstan Bruce kertoi ensireaktionsa uutiseen olleen ”totaalisen täydellinen raivo ja kauhu”.

Bruce uskoo, että puolue, joka haluaa muun muassa erottaa Iso-Britannian EU:sta, ei tiennyt bändin taustaa. Bändi on tehnyt monia kantaaottavia kappaleita sodista ja eläinten oikeuksista. Tubthumping (I Get Knocked Down) ei tunnu laulajan mukaan nappivalinnalta puolueelle, joka puolustaa ydinvoimaa ja jota pääministeri David Cameron on nimittänyt ”sekopäiksi ja kaappirasisteiksi”.

Chumbawamban entinen laulaja Alice Nutter loukkaantui kappaleen käytöstä.

- Tämä on ällöttävin tapa, miten musiikkiamme voi käyttää väärin. Haluan tehdä sen selväksi, että emme tue Nigel Farragea (puolueen entinen puheenjohtaja, nykyinen europarlamentaarikko) tai Ukipia. Itse asiassa voisimme jopa sanoa, että Nigel Farrage on paskiainen ja hänen puolueensa muodostuu kiihkoilijoista ja heidän ajamansa politiikka on rasistista, ex-laulaja napauttaa.

Bändi uhkaa haastaa puolueen oikeuteen, jos he vielä käyttävät jotain Chumbawamban kappaletta. Ukipin edustaja on sanonut, että puolue ei enää käytä bändin kappaleita, jos bändi on siitä loukkaantunut.

Lähteet: Guardian