Hyppää pääsisältöön

Brittibändi tekee comebackin ilman neljättä jäsentään – basisti tyrmistyi!

Peter Hook veti herneen nenään New Orderin paluukeikoista.

New Order // Kuva: New Order Official / Facebook

Aiemmin tällä viikolla elektronisen musiikin pioneeri New Order ilmoitti soittavansa jälleen pari keikkaa. Kyseessä on hyväntekeväisyyskeikat, jotka nähdään Brysselissä ja Pariisissa. New Order aikoo esiintyä kuitenkin ilman basisti Peter Hookia, joka ilmoittaa olevansa tyrmistynyt yhtyeen comebackista ilman häntä.

Hook on ilmaissun mielipiteensä isoja kirjaimia viljelevässä tekstissään nettisivuillaan.

- Kuulin tästä maanantaina ja yllätyin totaalisesti. Kaikki tietävät, että NEW ORDER ilman PETER HOOKIA on kuin QUEEN ilman FREDDIE MERCURIA, U2 ilman THE EDGEA, SOOTY ilman SWEEPIA, mies meuhkaa.

Basisti on loukkaantunut, etteivät vanhat bändikaverit kysyneet muusikon mielipidettä ennen paluukeikkojen julkaisua.

- En ymmärrä NÄIDEN KOLMEN päätöstä. Toivoisin, että he olisivat kertoneet asiasta ensin minulle. en hyväksy heidän tapaansa hoitaa tätä asiaa. Olisi ollut ammattimaista puhua minulle etukäteen. Tämä on hyvin surullista, Hook surkuttelee.

Lokakuussa soitettavien keikkojen tuotot on tarkoitus ohjata bändin musiikkivideoita ohjanneen Michael Shambergin hyväksi. Ohjaaja on vakavasti sairas ja New Orderin muusikot haluavat auttaa häntä.

Vuonna 1980 perustettu New Order teki onnistuneen paluun 90-luvun lopulla pitkän tauon jälkeen. Vuonna 2007 basisti Peter Hook ilmoitti, että yhtye on hajonnut.

Lähteet: Pitchfork