Hyppää pääsisältöön

Ramones ikuistettiin Aku Ankkaan

Aku Ankan lukijoita hellitään jälleen juhlavuoden kunniaksi tunnustetun suomalaisen taiteilijan luomalla ankallisseikkailulla.

Aku Ankan kansi // Kuva: Disney

Lehden sivuilla itsekin aiemmin Leenu Lettolaisena esiintyneeltä kirjailija Leena Lehtolaiselta ilmestyy ensimmäinen oma, musiikkimaailmaan sijoittuva ankkatarina syyskuun 14. päivänä.

- Olihan se valtavan suuri kunnia ja aikamoinen rima piti ylittää, että uskalsin lähteä mukaan. En mä kuitenkaan kauheen kauan miettinyt, vaikka mun perhe kyllä hieman pudisteli päätään, Leena Lehtolainen kertoo YleX:lle.

Uusimman Aku Ankka -lehden Punkkia ja piirakkaa -seikkailu on saanut innoituksensa legendaarisesta punkbändi Ramonesista. Siinä roskaroudari Aku siivoaa vahingossa Moronesin laulajan kitaran pois juuri ennen megaluokan hyväntekeväisyyskonserttia. Aku rientää soittimen perään, mutta se on jo päätynyt Hannu-serkun onnekkaisiin hyppysiin. Räyhäkkään rämpytyksen ja raivoisan rähinän päätteeksi tilanteen pelastaa kuitenkin soittovirtuoosiksikin osoittautuva Mummo Ankka maanmainiolla mansikkapiiraallaan.

Palkittu kirjailija Lehtonen tunnustautuu paitsi ahkeraksi leipuriksi myös pitkän linjan ramopunkkariksi. Tarina onkin kirjailijan kunnianosoitus kaikille suomalaisille ramopunkbändeille sekä ramoveljille ja -siskoille, joita hän tapaa edelleen suosikkibändiensä keikoilla.

- Aku Ankassa on ollut ennenkin musiikkiaiheita ja tää ramopunk on tän syksyn aikana muutenkin pinnalla, kun Jeke Marjalan kirjoittama Yy-kaa-koo-nee ramopunk -kirja ilmestyy, 5-vuotiaasta lähtien Aku Ankkaa tilannut Lehtolainen perustelee aihevalintaansa.

Kirjailijalla on yhteisiä ystäviä Ramones-legenda Marky Ramonen kanssa.

- Yritän järjestää, että Marky saa myös sarjakuvan, Lehtolainen juttelee.

Aku Ankka juhlii tänä vuonna 60-vuotistaipalettaan. Osana juhlallisuuksia lehti julkaisee vuoden mittaan yhteensä kuusi suomalaisten taiteilijoiden ja kirjoittajien loihtimaa ankkatarinaa. Ensimmäinen seikkailu julkaistiin helmikuussa ja sen käsikirjoitti kirjailija Johanna Sinisalo ja piirsi graafikko Hannu Mänttäri. Toukokuussa ankalliskirjailijana debytoi laulaja Anssi Kela, ja kesäkuussa vuorossa olivat sarjakuvapiirtäjät Tarmo ja Topi Koivisto sekä käsikirjoittaja Markku Paretskoi. Nyt julkaistava Punkkia ja piirakkaa on juhlavuoden neljäs suomalainen ankkaseikkailu.

Lähteet: Aku Ankka, YleX