Hyppää pääsisältöön

Nasty Suicide alias Jan Stenfors

Hanoi Rocksin tunnetuimman kappaleen, cover-version John Fogertyn Up Around the Bendistä sovittanut Nasty Suicide alias Jan Stenfors kasasi 1980-luvun lopussa itselleen uuden yhtyeen. 1990-luvulla syntymänimelläänkin esiintynyt kitaristi luki itsensä lopulta farmaseutiksi.

Hanoi Rocksin kitaristin, Nasty Suiciden, perustama Cheap And Nasty niminen kokoonpano julkaisi vuosien 1990-1995 välillä kaksi albumia. Yhtye kiersi Euroopan lisäksi myös Japanissa. Suicide oli vastuussa kappaleiden sävellystyöstä ja musiikillisesti Cheap And Nasty lainasikin paljon Hanoi Rocksilta.

Cheap And Nasty oli kuitenkin oman aikakautensa ilmentymä, hieman Bon Jovin ja Skid Rown kaltaisten Sleaze Rock-yhtyeiden jälkivaunussa. Hanoi Rocksilta tutut, kokeellisemmat kappalerakenteet korvattiin suoraviivaisemmilla melodioilla

Yhtye vieraili vuonna 1991 Seinäjoen Provinssirockissa. Yle TV2 Rockstop pääsi haastattelemaan yhtyettä ja raportoimaan jäsenten mielipiteitä siitä miten maailmanvalloitus tulisi tehdä.

1990-luvulla Suicide vaihtoi käyttämään syntymänimeään ja Jan Stenforsilta julkaistu Vinegar Blood -albumia kiiteltiin tasapainoisesta ja kypsemmästä otteesta.

Vuoteen 2014 mennessä Stenfors oli kypsynyt entisestään ja mies saapui tuolloin Arto Nybergin haastateltavaksi. Stenfors oli vieraillut ajoittain myös uudelleenkasatun Hanoi Rocksin (2001–2009) keikoilla soittamassa, mutta päivätyökseen hän toimi farmaseuttina.

Tietolaatikko

Cheap And Nasty hajosi vuonna 1994, jolloin johtohahmo Nasty Suicide siirtyi Michael Monroen Demolition 23 yhtyeen riveihin.
Julkaisi kaikkiaan kaksi albumia: Beautiful Disaster (1991) ja Cool Talk Injection (1994), joka julkaistiin vain Japanin markkinoilla