Hyppää pääsisältöön

Geokätköillen aarteenetsintään

Hyvä geokätkö? Kuva: Viivi Lehtonen

Suomessa on yli 16 000 geokätköä eli maahan piilotettua "aarrerasiaa". Geokätkö on maastoon tai kaupunkialueelle piilotettu rasia, jota etsitään GPS-paikantimien avulla. Kätkössä on vihko, jonne löytäjä voi jättää puumerkkinsä ja mahdollisesti pientä vaihtotavaraa. Ota jotain, jätä jotain vastaavaa tilalle.

Geokätköjä on kaikentasoisia ja niitä löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista. Kätköjä voi lähteä etsimään lähimetsästä lasten kanssa tai extreme-porukan kanssa kalliokiipeilypaikoilta tai meren pohjasta. Osaan geokätköistä liittyy ratkaistavia pulmia tai mysteereitä.

Geokätköily aloitetaan geokätköilijöiden sivulta. Kun olet luonut omat tunnukset, pääset selailemaan kätkökuvauksia. Jokaisella kätköllä on omat koordinaatit eli paikkatiedot. Kätköä etsitään gps-laitteen tai kartan avulla. Kun geokätköilyssä on päässyt hyvään vauhtiin, niin voi itsekin luoda kätköjä.

Puoli seitsemän tv-ohjelman toimittaja Minna Perovuo innostui kokeilemaan geokätköilyä yhdessä Suomen Ladun Mika Asikaisen kanssa.

- Mitä kekseliäämpi piilo, sitä suurempi löytämisen riemu, Mika sanoo.

- Oivallisia paikkoja geokätkölle ovat puiden oksat, kivien kolot ja kaatuneet puut. On vain tärkeätä muistaa, että geokätkö ei saa olla näkyvillä, Mika jatkaa.

Puoli seitsemän toimitus innostui geokätköilystä niin paljon, että se päätti tehdä oman geokätkön, joka ei vaadi rekisteröitymistä geokätköilijöiden sivulle.

Nyt testaamaan! Etsi Puoli seiskan geokätkö: ota jotain ja jätä jotain mukavaa tilalle. Muista myös laittaa oma puumerkkisi geokätkön vihkoon!

Tässä koordinaatit: N 60 astetta, 16' 30 '' ja E 24 astetta, 57' 15 ''

Kätkö on piilotettu Haltialan tilalle, jonka ympäristössä voit ulkoilla ja ihailla kauniita pelto- ja jokimaisemia, nauttia maukkaat pullakahvit ja silitellä tilan kotieläimiä.

Onnea etsintään!

Lisätietoja 16.9. lähetyksessä:

Linkit: