Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Viimeinen ateria

Kesällä 2008 Porvoon edustalta löytyi naisen ruumis. Löytö käynnisti laajan poliisitutkinnan ja se sai julkisuudessa paljon huomiota. Tapaus osoitti, että kuka tahansa voi joutua henkirikoksen uhriksi.

Eräänä heinäkuisena lauantai-iltana pariskunta havaitsi Porvoon Tolkkisissa meressä olevan naisen ruumiin. Ruumiin kaulan ympärille oli kiedottu leopardikuvioinen pusero ja hiuksissa oli solki, ranteessa kello ja sormissa oli useita kultasormuksia.

Iäkkään naisen ruumiissa ei aluksi voinut nähdä ulkoisia väkivallan merkkejä, mutta oikeuslääketieteen laitoksella todettiin, että kaulan alueella oli vakavia vammoja. Tutkijat päättivät tällöin ottaa yhteyttä keskusrikospoliisin pääosastoon, ja juttu siirrettiin KRP:n tutkittavaksi. Oli todennäköistä, että vainaja oli henkirikoksen uhri.

Tuntemattoman naisen henkilöllisyyden selvittämiseksi poliisi pyysi yleisön apua. Muutaman päivän kuluttua eräs pariskunta otti yhteyttä poliisiin. Pariskunta uskoi tietävänsä, kuka nainen oli. Annetut tiedot täsmäsivät vainajaan, ja pian poliisi saattoi vahvistaa, että tuntematon vainaja oli helsinkiläinen kampaaja.

Teksti: Sirpa Jegorow

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto