Hyppää pääsisältöön

Suomalaiskolmikko villitsee YouTubessa - yli 7 miljoonaa katselukertaa!

Huumorivideot ja kotona tehdyt räpit ovat tuoneet Justimusfilmsin kolmikolle mainetta. Kohta ehkä mammonaa?

Juho, Joose ja Sami eli Justimusfilms // Kuva: Justimusfilms

”Ei pysty, meil on lanit!”. Siinä lause, jota on kuunneltu videopalvelu YouTubesta yli miljoona kertaa. Kyse on Justimusfilmsin humoristisesta musiikkivideosta, jossa tahkotaan kimpassa tietokonepeliä räpin tahtiin. Tiiminimen takaa löytyy Haapaveden pikkukaupungista ponnistava poikakolmikko, jonka huumori- ja rap-videoista on tullut aikamoisia nettihittejä. Kotimaisen kolmikon videoita onkin katsottu YouTubesta yhteensä yli 7.1 miljoonaa kertaa.

Justimusfilmsin taru alkoi jo useampi vuosi sitten, kun kaverukset Sami Harmaala ja Juho Nummela alkoivat työstää huumorivideoita nettiin. Sami kertoi YleX:lle kaiken alkaneen isän kamerasta.

- Isä osti känkkäsen videokameran ja me päätettiin Juhon kanssa, että kuvataanpa sillä jotain omaksi huviksemme. Pistettiin sitten YouTubeen hieno video, jota sieltä ei enää kyllä löydy, ja sille alkoikin tulla vähän enemmän katsojia. Alettiin sitten tekemään niitä vähän enemmänkin omaksi huviksemme ja kun niiden suosio vain kasvoi, päätettiin jatkaa.

Vuosi myöhemmin seuraan liittyi Joose Kääriäinen. Nyt 17-vuotiaat videomiehet työstävätkin useamman videon per kuukausi. Samin mukaan videoiden luonti on hyvin kollektiivista.

- Kaikki lähtee siitä, että joku sanoo ”Hei, tehdäänkö tällainen? Mulla ois idea.” tai että mietitään kolmestaan ihan tarkoituksella ideoita. Sitten kun tulee joku idea, teen siihen ensiksi taustabiitin ja sitten me alamme keksimään yhdessä sanoja. Yleensä joko ihan paikan päällä tai sitten netin kautta. Kätevästi se onnistuu vaikka Google Docsilla. Sitten kun sanat on kirjoitettu, mennään kuvaamaan. Me laitetaan biisi kännykkään ja lauletaan siihen päälle. Siihen sitten editoinnit ja se on sitten YouTube-valmis!

Tuijotuksia muualtakin kuin ruudun takaa

Poikien videosta ehdottomasti suosituin on 1.1 miljoonaa katsojaa kerännyt Lanit. Juho kertoo yllättyneensä sen saamasta valtavasta suosiosta.

- Onhan se tosi iso homma. En olisi ikinä uskonut, että meidän videolla voisi olla niin paljon katsojia. Kyllä tämä suosio on yllättänyt, enkä olisi uskonut että näin suosituksi voisi tulla. Kyllä me pääosin tätä huumorilla tehdään. Halutaan vaan laskea leikkiä periaatteessa itsestämmekin kun täältä maalta ollaan.

Pienestä, noin 7000 asukkaan kaupungista kotoisin oleva kolmikko on ihan iloissaan ympäri Suomea saamastaan huomiosta. Sami kertoo, että kotikulmien ulkopuolella väki lähestyy usein.

- Joskus kun liikkuu isommassa kaupungissa, niin tullaan kysymään nimmareita tai huudellaan laneja tai muita. Yhden fanikirjeen olen saanut. YouTubeen tulee päivittäin paljon viestejä ja joskus tulee puheluita tuntemattomista numeroista aika paljon.

Juho mainitsee kolmikon suurimmiksi faneiksi 10-13 -vuotiaat pojat. Sen ikäiset kun ainakin häntä lähestyvät. Sami on samaa mieltä.

-Joo, se on varmaan meidän fanipohjaa suurilta osin. Uskon että Lanit-video iskee siihen ikäryhmään, mutta kyllä aika paljon tulee postia ja nimmarikyselyjä vanhemmiltakin. On pari kertaa tullut ihan aikuisiakin juttelemaan - yli kolmekymppisetkin on tullut puheille. Onhan se siisti juttu [että nuoret tietävät meidät], ei siinä muuta.

Julkkisfanejakin löytyy

Nuoret pojat eivät toki ole ainoita, jotka Justimusfilmsin videoita ovat katsoneet. Myös Jare & VilleGallesta tuttu VilleGalle on kolmikon videotuotoksista tietoinen.

- Just tänään puhuin Justimusfilmsistä, kun olen käynyt katsomassa niitä niiden juttujakin! ”Ei pysty meil on lanit!” Niillä on jotain hauskoja videoita YouTubessa. Niillähän on hirveästi hittejä niissä - ne on ihan hypessä! Mutta kukaan ei tiedä niitä täällä stadissa, kun olen heistä ihmisille kertonut! Mä nauroin sille Lanit-biisille. Niitä kun ei ole tehty liian vakavasti. Niillä on hyvä tämmöinen… mikä meilläkin on, tämmöinen huumoripohja. Siitä kehut - hyvä huumori pojilla!

VilleGalle kertoo myös, että alalle tarvitaan nimenomaan nuorta voimaa.

- En jaksa katsoa valtavirtaa, vaan etsin mieluummin tuollaisia juttuja jotka tulevat omalla voimallaan ja tekevät makeita juttuja. Tekevät vähän samalla tyylillä kuin me, että netin kautta, mutta ei siinä mitään. Se on nykypäivää. On vaan nättiä, että tulee uusia juttuja, niin kuin nyt nuoria jätkiä. Vanhat tekijät alkaa mennä jo kolmenkympin yli, niin kyllähän me tarvitaan uutta verta. Täällä on kaikille tilaa, jotka haluaa tehdä juttuja. Ei mikään ole meiltä pois.

Justimusfilmsin Sami on huomiosta otettu.

-On kyllä tosi siisti kuulla tämä. En olisi arvannut, että ovat edes kuulleet meistä. Olen itse kanssa ajatellut, että he tekevät vähän samalta pohjalta kuin me. Niilläkin kun on huumoripohjaista juttua, sellaista hauskaa. Onhan se mahdollista, että siitä on tullut meille inspiraatiota, ovathan he tehneet biisihommaa kauemmin kuin me. On kyllä siistiä kuulla, että ovat katselleet vapaa-ajallaankin meidän videoita.

Tulevaisuudessa telkkariin?

Tulevaisuudessa Justimusfilmsin jamppoja saatetaan nähdä myös monitorin ulkopuolella. Tiimi harkitsee kappaleidensa esittämistä ihan livenäkin keikkalavoilla ja huhupuheet kaupungilla kertovat kolmikon vierailleen juuri suuressa helsinkiläisessä TV-tuotantofirmassa. Sami ei kuitenkaan halua vielä valottaa enempää mistä mahdollisessa TV-projektissa on kyse.

- No sen verran voin sanoa, että ollaan käyty joo. Jotakin pientä juttua ja säätöä on.


Justimusfilmsin videoihin voi tutustua täällä.

Lähteet: YleX