Hyppää pääsisältöön

Ruualla ei saa leikkiä! Miks ei?

Fun Food. Kuva: Stock.xchng

Joku syöttää lusikka lentokoneena, toinen ottaa poralelun viihdykkeeksi pöytään ja aina moni lukee satukirjaa, jotta lapsi ei edes huomaisi syövänsä. Eräs isä - ja jokunen muukin vanhempi, on ottanut käyttöön paljon hauskemman ja erittäin luovan tavan.

Helsinkiläinen Ilkka Kallasmaa on taituri hauskoissa annoksissa.

Monsteri-iltapala. Kuva: Ilkka Kallasmaa

- Annoshassuttelu lähti siitä, että nuorimmaiselleni laittamani iltapala näytti lautasella joltain hassulta naamalta ja sattumalta napsaisin siitä kännykällä kuvan.

Seuraavana iltana Ilkka sitten jo miettikin mitä kaapista löytyisi, jotta saisi monsterin aikaan.

- Reilun vuoden verran tein noita monsterilautasia ja kuvailin niitä satunnaisesti.

Iltapalaan kuului kiinteästi se, että Ilkka-isän piti kertoa mitä se hirviö nyt sanoo, kun siltä on syöty viikset, suu, korvat ja niin edelleen.

Kallasmaan perheessä tämä ruokailutapa jäi pois kun perheen vanhin poika rupesi pitämään annoksia ehkä hieman lapsellisina, ja nuorempi söi iltapalaksi aina lautasellisen puuroa.

Teemaruuista on tullut jo jonkinlainen trendikin. Etenkin Jenkeissä ruokia koristellaan erikoisjuhliin ja tähän tarkoitukseen löytyy ohjeita ja omat välineet, tietenkin. Mutta täytyy kyllä ihailla tätä Ilkka Kallasmaan luomiskykyä ja jaksamista - siis arjessa, lähes joka ilta, vuoden ajan. Ihailen!

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka