Hyppää pääsisältöön

Kuusitoistavuotiaana Hurriganesin kitaristiksi

Entinen Hurriganes-kitaristi Ile Kallio muistelee uraansa yhdessä Suomen suosituimmassa bändissä.

Ile Kallio oli 70-luvun alussa vasta 16-vuotias, kun Remu Aaltonen soitti ja kysyi tulevan bändinsä kitaristiksi. Kahden päivän koesoittosessio Remun kanssa vakuutti, ja paikka bändin kitaristina oli sinetöity. Ja kun Cisse Häkkinen saatiin basistiksi, Hurriganesin tarina alkoi.

Soittajan ura vauhdikasta elämää viettävässä bändissä oli kuitenkin nuorelle miehelle liikaa, ja erään lomamatkan aikana Ile päätti erota yhtyeestä. Postikortti Suomeen ja ero oli selvä.

Kun Remu muutaman vuoden kuluttua soitti taas ja kysyi Ile Kalliota Hurriganesiin, kitaristi päätti miettiä asiaa kaksi päivää. Tulevaisuuden suunnitelmat menivät kahden päivän aikana uusiksi, sillä houkutus liittyä taas Hurriganesin riveihin oli liian suuri.

1977 Hurriganes teki kahden viikon Englannin-kiertueen, joka koostui pubikeikoista Lontoossa ja keikkoja Lontoon ulkopuolella lämmittelybändinä. Kiertueen aikana Ile Kalliolle tarjoutui tilaisuus siirtyä suurempiin ympyröihin musiikkimaailmassa, mutta kaikki ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaisesti.

Teksti: Sirpa Jegorow

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto