Hyppää pääsisältöön

Peleille oma näyttely Turun linnaan

Turun museokeskus huomioi merkittävällä tavalla pelien harrastajia ja niistä kiinnostuneita. Ensi vuoden keväällä nimittäin avataan Pelien maailmoissa -näyttely Turun linnassa.

Pelien maailmoissa -näyttelyyn voi lähettää myös omia peleihin liittyviä taideteoksia. Kuvassa WoW-peliin liittyvä taulu. // Kuva: http://www.worldofwarcraft.com/cataclysm/media/artwork.html#40

Näyttelyssä pelejä ei tulla kohtelemaan perinteisenä museokamana tai historiallisina reliikkeinä, vaan tarkoitus on korostaa niiden ajatonta merkitystä. Turun näyttelytyöryhmän jäsenen Timo Jussilan mukaan pyrkimyksenä on esitellä ja kertoa kävijöille peleihin liittyvää tietoa. Eroa perinteisiin näyttelyihin kuitenkin löytyy.

- Tässä pääsee sekä katsomalla että kokeilemalla tutustumaan pelaamisen eri aspekteihin ja ilmenemispuoliin. Näyttelyssä esillä olevia pelejä pääsee muun muassa pelaamaan. Näyttelyn anti ei todellakaan rajoitu siihen, että katsotaan jotain teosta lasiseinän läpi, Jussila linjaa.

Ensi keväänä avautuvassa näyttelyssä tullaan järjestämään Jussilan mukaan myös peleihin liittyvää oheistoimintaa. Lapsille ja nuorille järjestetään esimerkiksi työpajoja, joissa pääsee tekemään omia pelejä. Lisäksi näyttelyn tiloissa on tarkoitus järjestää liveroolipelausta ja lautapeli-iltoja.

Näyttelyn järjestäjät myös toivovat, että mahdollisimman moni pelien harrastaja auttaisi heitä näyttelymateriaalin kokoamisessa.

- Olemme todella kiinnostuneita erityisesti siitä, jos jonkun harrastajan kotoa löytyisi esimerkiksi rakkaudella tuunattuja pelivälineitä, kuten pelilautoja, pelinappuloita tai vastaavia. Mikäli jotain tällaista löytyy, niin kannattaa ottaa yhteyttä Turun museokeskukseen, niin voi päästä osaksi näyttelyn tarjontaa, Jussila päättää.

Pelien maailmoissa näyttely, Iso Linnantupa, Turun linna 27.4.2012 - 24.3.2013.