Hyppää pääsisältöön

Huumeliigan kovat lait

Helsingin huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio kertoo Maarit Tastulan haastattelussa vuonna 2000 huumausainerikollisuuden kovasta arjesta.

Jari Aarnion lapsuuden kotimaisemissa Helsingin Maunulassa huumausaineiden käyttäjät olivat arkinen näky, jolta pikkupojatkaan eivät välttyneet. Narkkarit tapasivat ryöstää lapsilta rahat tuon tuosta ja näin kävi muutaman kerran myös Jari Aarniolle, kunnes hän oppi piilottamaan rahansa niin hyvin, ettei niitä enää viety.

Osa lapsuudenaikaisista narkomaaneista on kuollut, osa elää ja osa vaikuttaa jopa korkealla huumeliigan hierarkiassa. Liigoissa on tiukka hierarkinen rakenne, jonka huipulla ovat kilpimiestensä suojissa lymyävät pomot. Huumeliigassa vallitsevat myös kovat lait. Kaikki pelkäävät eikä kukaan ole luotettava. Epäluulo ja stressi aiheuttavat huumemaailmassakin burn-outin.

Eroaminen liigasta on mahdotonta, sillä eroonpyrkijää seuraavat kuolemanuhka, väkivalta ja arkielämän häirintä. Stressi ja pelko helpottavat vasta sitten, kun multaa on päällä.

Huumemaailmassa ei ole onnellisia tarinoita eikä sankareita. On vain tuhottuja ihmisiä, rikottuja perheitä, menetettyjä mahdollisuuksia ja loputonta pelkoa.

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio joutui vuonna 2013 epäilyksen alaiseksi useista rikoksista. Hän joutui marraskuussa 2013 tutkintavankeuteen, mutta ensimmäiset syytteet nostettiin vasta vuoden kuluttua. Nämä syytteet liittyivät Trevoc-nimiseen yhtiöön. Yleisradiossa seurattiin tiiviisti tapahtumien käänteitä aina rikosepäilyjen julkistamisesta oikeudenkäyntiin ja lopulta myös hovioikeuden päätökseen.

Lue lisää:

Huumepoliisi Jari Aarnio ja asianajaja Riitta Leppiniemi

Trevoc-vyyhti käynnisti huumepoliisi Jari Aarnion rikosoikeudenkäynnit

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio joutui 2013 epäilyksen alaiseksi useista rikoksista. Hän joutui marraskuussa 2013 tutkintavankeuteen, mutta ensimmäiset syytteet nostettiin vasta vuoden kuluttua. Nämä syytteet liittyivät Trevoc-nimiseen yhtiöön.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto