Hyppää pääsisältöön

Huumeliigan kovat lait

Helsingin huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio kertoo Maarit Tastulan haastattelussa vuonna 2000 huumausainerikollisuuden kovasta arjesta.

Jari Aarnion lapsuuden kotimaisemissa Helsingin Maunulassa huumausaineiden käyttäjät olivat arkinen näky, jolta pikkupojatkaan eivät välttyneet. Narkkarit tapasivat ryöstää lapsilta rahat tuon tuosta ja näin kävi muutaman kerran myös Jari Aarniolle, kunnes hän oppi piilottamaan rahansa niin hyvin, ettei niitä enää viety.

Osa lapsuudenaikaisista narkomaaneista on kuollut, osa elää ja osa vaikuttaa jopa korkealla huumeliigan hierarkiassa. Liigoissa on tiukka hierarkinen rakenne, jonka huipulla ovat kilpimiestensä suojissa lymyävät pomot. Huumeliigassa vallitsevat myös kovat lait. Kaikki pelkäävät eikä kukaan ole luotettava. Epäluulo ja stressi aiheuttavat huumemaailmassakin burn-outin.

Eroaminen liigasta on mahdotonta, sillä eroonpyrkijää seuraavat kuolemanuhka, väkivalta ja arkielämän häirintä. Stressi ja pelko helpottavat vasta sitten, kun multaa on päällä.

Huumemaailmassa ei ole onnellisia tarinoita eikä sankareita. On vain tuhottuja ihmisiä, rikottuja perheitä, menetettyjä mahdollisuuksia ja loputonta pelkoa.

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio joutui vuonna 2013 epäilyksen alaiseksi useista rikoksista. Hän joutui marraskuussa 2013 tutkintavankeuteen, mutta ensimmäiset syytteet nostettiin vasta vuoden kuluttua. Nämä syytteet liittyivät Trevoc-nimiseen yhtiöön. Yleisradiossa seurattiin tiiviisti tapahtumien käänteitä aina rikosepäilyjen julkistamisesta oikeudenkäyntiin ja lopulta myös hovioikeuden päätökseen.

Lue lisää:

Huumepoliisi Jari Aarnio ja asianajaja Riitta Leppiniemi

Trevoc-vyyhti käynnisti huumepoliisi Jari Aarnion rikosoikeudenkäynnit

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio joutui 2013 epäilyksen alaiseksi useista rikoksista. Hän joutui marraskuussa 2013 tutkintavankeuteen, mutta ensimmäiset syytteet nostettiin vasta vuoden kuluttua. Nämä syytteet liittyivät Trevoc-nimiseen yhtiöön.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto