Hyppää pääsisältöön

Rokumentti ottaa kantaa Suomen asenneilmastoon

Joensuulainen, marraskuussa järjestettävä Rokumentti Rock Film Festival on julkaissut elokuvaohjelmistonsa teeman sekä valtaosan festivaalin keikoista.

Danko Jones

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali keskittyy viiden päivän ajan mustaan musiikkiin. Vuoden teema on nimeltään black magic ja järjestäjien mukaan luvassa on ainutlaatuinen katsaus afroamerikkalaiseen musiikkiin, kulttuuria ja politiikkaa unohtamatta.

Tänä vuonna tapahtuman järjestäjät halusivat käyttää kasvavaa kiinnostusta hyväkseen ja ottaa kantaa Suomessa kohoavaan maahanmuuttokriittisyyteen ja kasvavaan suvaitsemattomuuteen.

- Pakko myöntää, että tämän vuoden teeman valintaan vaikutti eduskuntavaaleissa esille tullut asenteiden muutos, joka ihan rehellisesti huolestuttaa. Meistä moni on elänyt nuoruutensa 1990-luvun Joensuussa ja siihen maihinnousukenkien ja pilottien aikaan ei saa olla paluuta takaisin. Rokumentti on ollut alusta lähtien kansainvälinen tapahtuma, jossa tuodaan esille eri kulttuureiden hienoja puolia ja erilaisia ihmisiä ympäri maailmaa. Eihän nyt elokuvafestivaali voi mitään ratkaista, mutta ainakin yritämme kantaa kortemme kekoon tuomalla positiivisia tarinoita ihmisten nähtäväksi ja herättämällä keskustelua, toteaa Rokumenttia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n Petri Varis.

Festivaalin elävästä musiikista vastaavat muun muassa Danko Jones (CAN), Black Motor, Gracias, Pyhimys, Heikki Kuula ja Happoradio.

Rokumentti järjestetään Joensuussa 16.-20.marraskuuta. Festivaalin elokuvaohjelmisto julkaistaan lokakuussa.

Lähteet: Rokumentti