Hyppää pääsisältöön

Toni Laaksonen: Noah Kin / Perfect Strangers

Räp-musiikin uuden sukupolven tähtitulokas esittäytyy.

Räp-artisti Noah Kin soittaa kosketinsoittimia suuauki, aurinkolasit kasvoillaan. // Kuva: Facebook / Noah Kin

Paleface on julkaisi hiljattain hyvän kattauksen Suomalaisen räpin historiaan. 1990-luvulla kellareista pikkuhiljaa huumoriosaston kautta päivänvaloon kurkotelleen musiikkityylin matkanvarrelle on mahtunut nousuja ja laskuja, mutta yksi on selvää. Suomiräp on tullut jäädäkseen.

Uusin luku Suomihopissa on maahanmuuttajataustaisten nuorten nousu parrasvaloihin. Lyhyen ajan sisään on Suomalaisille esitelty useampia afrosuomalaisia kykyjä. Graciaksen EP on saanut laajalti kehuja, Daco Junior on hallinnut YleX:n Himotuimmat Listaa ja nyt kuhinaa on aiheuttanut Noah Kin.

2000-luvun Suomiräpin kultasormen, Pyhimyksen, löytämän 17-vuotiaan Noah Kinin hiljattain YouTubeen ladattu Intro/Underground-video on herättänyt ansaittua huomiota. Tässä jätkässä on muuten potentiaalia!

Tällä viikolla Toni Laaksosen viikon tehona kuullaan Noah Kin lokakuussa julkaistavalta esikoisalbumilta No Matter The Season löytyvä Perfect Strangers, joka kuljettaa kuuntelijan mielikuvissa klubeille, joissa vilkuillaan ihaillen tanssilattialla lanteitaan keikuttavia kissoja.

Uskotko Noah Kinillä olevan tarvittavaa osaamista Suomihopin huipulle vai jääneekö kaveri täydeksi tuntemattomuudeksi? Kommentoi viikon tehovalintaa.