Hyppää pääsisältöön

Black Swan -elokuvan harjoittelijat haastavat tuotantoyhtiön oikeuteen

Kaksi Black Swan -elokuvan tuotannossa mukana ollutta harjoittelijaa eivät olleet tyytyväisiä harjoitteluunsa. Tästä syytä he haastavat tuotantoyhtiön oikeuteen.

Black Swan // Kuva: IMDB

24-vuotias Alex Footman ja 42-vuotias Eric Glatt kyllästyivät elokuvateollisuuden tapaan käyttää harjottelijoita ilmaisena työvoimana. Heidän mukaansa Fox Searchlight on rikkonut minimipalkka-säädäntöjä ja ylityösääntöjä. Tuotantoyhtiö ei myöskään antanut sellaista opetusta, mitä harjoittelijat olisivat oppilaitoksessa saaneet.

- Ainoa asia, minkä opin tämän harjoittelun aikana oli, että minun pitää olla nirsompi kun valitsen työpaikkoja, Footman kertoo.

Miehen harjoitteluun kuului muun muassa kahvin keittoa ja roskien viemistä.

- Black Swan tienasi yli 300 miljoonaa dollaria. Se ei olisi heille iso asia maksaa harjoittelijoille, mutta se olisi todella isoa asia meille, Alex Footman huomauttaa.

Kirjanpitäjä-harjoittelijana ollut Eric Glatt otti paikan, sillä hän halusi saada jalkansa elokuvateollisuuden oven väliin.

- Huomasin, että monet tyytyvät ilmaisiin harjoittelupaikkoihin tällä alalla. Jos haluat päästä alalle, sinun on suostuttava tekemään töitä ilmaiseksi, Natalie Portmanin tähdittämän elokuvan tuotannossa mukana ollut Glatt valaisee.

Fox Searchlight ei kommentoinut asiaa.

Lähteet: Contact Music