Hyppää pääsisältöön

Karo Hämäläinen: Erottaja

Paitsi vetävä trilleri, Erottaja –romaani on tarkka ajankuva ja markkinatalouden analyysi. On syksy 2008 ja Yhdysvalloista leviää maailmanlaajuinen talouskriisi. Suomessa tämä ravistelee myös hyvin menestynyttä Erottaja -varainhoitoyksikköä.

Tietolaatikko

Karo Hämäläinen (s. 1976)

Romaanit:
Kuudes askel (2004)
Urho Kekkonen ( 2005)
Erottaja (2011)

Edellisen laman aikana kolme innokasta nuorta sijoittajakaverusta Rainer Olavi Oraspää, Krista Saukkonen ja Anders Sundström perustivat Erottajan, ja möivät sittemmin suurella voitolla ruotsalaisille. Talouslaman ja Islannin pankkikriisin pyörteissä nämä kolme juonittelevat toisiaan vastaan, kun yrittävät ostaa firmansa takaisin.

Kirjailija Karo Hämäläinen on myös taloustoimittaja ja tuntee pörssimaailman hyvin. Todellisuudesta vieraantuneet pankkiirit ovat säälimättömiä ja suorastaan tyrkyttävät kirjailijalle aineksia jännittävään trilleriin. Hämäläinen kuvaa kuinka he yksityistävät voitot, sosialisoivat tappiot ja kelvollisimmat kärsivät, kun röyhkeimmät keräävät voitot.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen