Hyppää pääsisältöön

Leena Lehtolainen: Oikeuden jalopeura

Trilleri on toinen osa kolmiosaisesta Ilveskero-sarjasta. Kun kirjailijan tutumpaa hahmoa poliisi Maria Kalliota sitoo Suomen laki, niin henkivartija Hiljan kanssa hän saa irrotella lakipykälistä välittämättä. Tarina alkaa Toscanasta, jonne Hilja matkustaa tapaamaan rakastajaansa Davidia. Mies katoaa kuitenkin pian, kun hänen huoneestaan löytyy ruumis. Trillerin lajityypin mukaisesti Lehtolainen kuljettaa lukijaa eri maissa ja yhdistää tarinaan kansainvälistä rikollisuutta.

Vainoharhaisuus, identiteetti ja vaihdettavat henkilöllisyydet ovat olennaisia tarinassa. Vaara vaanii kaikkialla, eikä Hilja tunnu löytävän puhdasta ja viatonta paikkaa, jossa voisi olla turvassa.

Tietolaatikko

Leena Lehtolainen (s. 1964)

Tuotantoa
Hilja Ilveskero -trillerit:
Oikeuden jalopeura (2011)
Henkivartija (2009)
11 Maria Kallio –rikosromaania

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen