Hyppää pääsisältöön

Minun tyylini: Ulla-Riikka

Mustaa ja vähän särmää. Kuva: Ulla-Riikan blogista

Ulla-Riikka Ruokolainen opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. Hänellä on takanaan muotoilijan opinnot. Tulevaisuudessa hän toivoo yhdistävänsä nämä kaksi alaa.

27-vuotias opiskelija harrastaa vapaa-ajallaan maalamista ja kuntoilua. Lisäksi hän tuunaa ja ompelee vaatteita. Livemusiikki on myös lähellä Ulla-Riikan sydäntä.

Ulla-Riikka toivoo, että hänen tyylinsä vaikuttaisi hieman sattumanvaraiselta.

- Minusta on tylsää jos asuissa kaikki näyttää viimeisen päälle harkitulta.

Ulla-Riikka kertoo, että hän haaveilee täydentävänsä kenkäkokoelmaansa Balenciagan ja Vivienne Westwoodin kengillä. Ulla-Riikka on Figure with Drawers blogin takana.


Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Tyylini on jostain taiteellisen ja mukavuudenhaluisen välimaastosta. Useimmiten yhdistelen tyttömäistä ja rentoa tyyliä keskenään, koska se sopii hyvin arkeen ja tuntuu omalta.

- Tyylini on kehittynyt pikkuhiljaa tällaiseksi siitä lähtien, kun 14-vuotiaana kiinnostuin vaatteista. Välillä pukeuduin lähes kokonaan mustaan, mutta viime vuosina olen löytänyt värit uudestaan. Olen nyt tarkempi materiaaleista ja vaatteiden laadusta kuin nuorempana.

Onko sinulla tyyli-ikonia?

- Ihailen kaikkia, jotka näyttävät viihtyvän hyvin vaatteissaan, eivätkä pelkää kokeilla joskus jotain uutta.

Tykkään 40- ja 50-lukujen naisellisista silueteista, joiden pohjalla rakennan välillä asuni.
- Tykkään eniten 20- ja 60-lukujen tyyleistä, mutta en usko että se näkyy kovinkaan paljoa omassa pukeutumisessani. Tykkään 40- ja 50-lukujen naisellisista silueteista, joiden pohjalla rakennan välillä asuni. Olen tyylien kohdalla sekoittelija, enkä viihtyisi asussa, joka on kokonaan joltain tietyltä vuosikymmeneltä. Mieluummin yhdistän pieniä vintage idoita mordiin tyyliin.

- Ostan usein kirppareilta 80- ja 90-lukujen vaatteita ja muokkaan niitä modernimmiksi esimerkiksi poistamalla olkatoppaukset ja muuttamalla vaatteen mallia. Vanhoissa vaatteissa on hienoja materiaaleja ja yksityiskohtia, joita ihailen.

Kadutko jotain tyylikokeiluasi? Minkä tyylikokeilun haluaisit unohtaa?

- Minulla ei ole ollut mitään kovin rajuja pukeutumiskausia. Tosin ihmettelen, miten olen voinut lukioaikana käyttää tekonahkahousuja ja kokonaan keinokuituisia paitoja, nyt pelkkä ajatuskin tuntuu epämukavalta, koska sellaiset materiaalit eivät hengitä juuri yhtään.

Millaisissa vaatteissa tuntisit olosi tukalaksi?

- En viihdy asuissa, joissa on pelkkiä vaaleita sävyjä. Suurin kammotus olisi varmaan koko valkoinen jakkupuku. En myöskään haluaisi pukeutua samaan merkkiin päästä varpaisiin, siitä tulisi liian mallinukkemainen olo.

Mistä vaatteesi ja kenkäsi löytävät sinulle?

Olen laiska shoppailija, enkä juurikaan nauti kaupoissa kiertelystä.
- Olen laiska shoppailija, enkä juurikaan nauti kaupoissa kiertelystä. Hyvin harvoin iskee sellainen fiilis, että jaksan kiertää useamman liikkeen innostuneena läpi. Alennusmyynneissä saatan innostua ja hankkia puolet koko vuoden vaatteista.

- Kirpputoreilla käyn tonkimassa säännöllisesti ja niiltä onkin peräisin monet lempivaatteeni ja asusteeni. Tilailen myös jonkin verran netistä, esimerkiksi Vagabondin, Emmi Sulinin ja Finnish Design Shopin nettikaupat ovat tuttuja.

Mitkä asiat inspiroivat sinua pukeutumisessa?

- Olen hyvin altis vaikutteille ja inspiroidun sekunnissa, jos näen vaikkapa kivan väristä luomiväriä vastaantulijalla tai kivan kuvan lehdessä. Muokkaan kuitenki ideat omannäköiseksi, enkä koita kopioida suoraan.

- Useamman kerran asuinspiraatio on iskenyt pyykkinarun edessä, kun kaksi vaatetta, joiden en olisi ajatellut sopivan yhteen näyttävätkin kivalta vierekkäin. Suurimman osan ajasta tosin inspiroitumiseni on alitajuista - imen vaikutteita kaikesta mitä näen ja asioista muokkauttuu ajan kanssa ideoita, joita kokeilen käytännössä.

 

Ulla-Riikka luottaa kontrastiin

 • Kiilakorot
 • Vekkihameet
 • Mustat mekot
 • Värikkäät sukkahousut
 • Isot korut

Katso kuvagalleriasta esimerkkejä Ulla-Riikan tyylistä. Kuvat ovat Ulla-Riikan blogista, Figure with Drawers.

Linkit:

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!