Hyppää pääsisältöön

Simpsonit-tähtien taistelussa yllätyskäänne - sarja tuottoisampi lopetettuna?

Simpsonit jäivät tossun alle, kiitos innokkaan analyytikon.

The Simpsons // Kuva: FOX

Uutisoimme eilen kuinka suositun animaatiosarjan ääninäyttelijät ovat taistossa TV-kanavan kanssa ja syynä on totta kai raha. Vuonna 1989 puolituntisena animaationa alkaneen show’n tähdet eivät ole innoissaan pomojen yrityksistä alentaa näyttelijöiden palkkaa peräti 45 prosentilla. Osapuolten jämäkkä taisto on nyt kuitenkin saanut yllättävän käänteen amerikkalaisen analyytikon johdosta.

RBC Capital Markets -firmassa työskentelevä David Banks tutkaili sarjan sopimuksia ja huomasi, että 17 vuotta vanha sopimus sisältää pykäliä, jotka estävät sarjan pyörittämisen paikallisilla kaapelikanavilla. Erittäin rahakkaisiin jakelusopimuksiin on kuitenkin mahdollista päästä käsiksi, jos TV-kanava FOX päättää itse lopettaa sarjan tuotannon. Sarjan päätyttyä sopimus raukeaisi ja FOX tienaisi vanhojen jaksojen esitysoikeudet myymällä peräti 750 miljoonaa dollaria. Tulot nostaisivat automaattisesti myös FOX-kanavan omistaman News Corpin osakkeita 10 sentillä.

Kanavan yllättävä mahdollisuus tienata sarjan lopettamisella onkin nyt käytännössä vetänyt maton alta näyttelijöiden palkkaneuvotteluilta. Tähtien uskotaankin suostuvan kiltisti uusiin sopimuksiinsa jo viikon sisällä.

LUE MYÖS:
Simpsoneihin ei ole enää varaa – sarja uhataan lopettaa

Lähteet: Deadline