Hyppää pääsisältöön

Villahousujen asiaa ajettiin rokilla

Uutisankkuri Heikki Kahila kertoo televisiossa presidentin määräämästä villahousupakosta ja nousee pöydälle jammailemaan kuviollisissa pöksyissään. Railakas Villahousurock esittelee 1970-luvun kuviollista ja kukikasta villahousumuotia.

Asko Martinheimon kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama lastennäytelmä Villahousupakko kertoi Timosta, jota isä vaatii flunssan jälkeen pukeutumaan vihreisiin, sydänpaikattuihin villahousuihin. Villahousut nolottavat Timoa, kun ei muillakaan pojilla sellaisia ole.

Toiveissaan poika kuvittelee, kuinka kaikkien tuntema ex-uutistenlukija Heikki Kahila keskeyttää tv-lähetyksen tärkeällä tiedotuksella: "Tasavallan presidentti on määrännyt villahousujen käyttöpakon koko maahan. Määräys tulee voimaan huomenna aamulla kello viisi. Se on voimassa aina vappuun saakka. Silloin saa panna kesävaatteet päälle, jos sääsuhteet sen suinkin sallivat."

Villahousurockissa Kahila, Pirkko-Liisa Tikka, Esa Pakarinen jr ja muut näytelmän esiintyjät sätkyttelevät ja keikuttelevat monenmoisissa värikkäissä villapukineissa. Villahousumiesten luvataan saavan osakseen menestystä ja voittavan puolelleen naisten sydämet viirupöksyillä ja puikkopunteilla. "Ihanaiselle villahousunaiselle" on varattu kukikkaita ja koristeellisia polvi- tai sääripituisia malleja.

Villahousurock ilman tekstitystä

Lue lisää:

Klassikkokomedia Villahousupakko oli vastaisku epäterveelliselle farkkumuodille

"Lastennäytelmä epäterveellisestä farkkumuodista laulujen ja huumorin avulla", määritteli Villahousupakon esittelyteksti vuonna 1977. Vaikea sanoa, menikö sanoma perille vai ei, mutta yksi asia on varma: Asko Martinheimon kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama komedia on aikakauden lapsille todellinen tv-klassikko.

Kommentit