Hyppää pääsisältöön

Villahousujen asiaa ajettiin rokilla

Uutisankkuri Heikki Kahila kertoo televisiossa presidentin määräämästä villahousupakosta ja nousee pöydälle jammailemaan kuviollisissa pöksyissään. Railakas Villahousurock esittelee 1970-luvun kuviollista ja kukikasta villahousumuotia.

Asko Martinheimon kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama lastennäytelmä Villahousupakko kertoi Timosta, jota isä vaatii flunssan jälkeen pukeutumaan vihreisiin, sydänpaikattuihin villahousuihin. Villahousut nolottavat Timoa, kun ei muillakaan pojilla sellaisia ole.

Toiveissaan poika kuvittelee, kuinka kaikkien tuntema ex-uutistenlukija Heikki Kahila keskeyttää tv-lähetyksen tärkeällä tiedotuksella: "Tasavallan presidentti on määrännyt villahousujen käyttöpakon koko maahan. Määräys tulee voimaan huomenna aamulla kello viisi. Se on voimassa aina vappuun saakka. Silloin saa panna kesävaatteet päälle, jos sääsuhteet sen suinkin sallivat."

Villahousurockissa Kahila, Pirkko-Liisa Tikka, Esa Pakarinen jr ja muut näytelmän esiintyjät sätkyttelevät ja keikuttelevat monenmoisissa värikkäissä villapukineissa. Villahousumiesten luvataan saavan osakseen menestystä ja voittavan puolelleen naisten sydämet viirupöksyillä ja puikkopunteilla. "Ihanaiselle villahousunaiselle" on varattu kukikkaita ja koristeellisia polvi- tai sääripituisia malleja.

Lue lisää:

Klassikkokomedia Villahousupakko oli vastaisku epäterveelliselle farkkumuodille

"Lastennäytelmä epäterveellisestä farkkumuodista laulujen ja huumorin avulla", määritteli Villahousupakon esittelyteksti vuonna 1977. Vaikea sanoa, menikö sanoma perille vai ei, mutta yksi asia on varma: Asko Martinheimon kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama komedia on aikakauden lapsille todellinen tv-klassikko.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto