Hyppää pääsisältöön

Toni Laaksonen: Zervas & Pepper / Cigar Store Indian

Omakustanneindielyä Walesista. Midlake-fanit huomio! Tämä saattaa kolahtaa myös teihin.

Zervas & Pepper-yhtyeen kaksikko istuvat sohvalla punertavasävyisessä kuvassa. // Kuva: Facebook / Charlotte Little

Johan on kerrassan valloittava tämä kappale. Tupakkikaupan intiaani on kuin kadonnut 1970-luvun folk-klassikko tähän päivään tuotuna. Huilut, kitarat, rummut ja muut hienovaraisesti soitetut soittimet täydentävät toinen toisiaan, muodostaen täydellisen harmonian, jota siivittää Paul Zervasin kuulas lauluääni. Biisin sovituksessa on käytetty mielikuvitusta ja erityismainita pitää antaa niin taustalla kuuluvalle kuorolle, joka tuo mieleen Fleetwood Macin Tuskin kuin lopun rummuttelulle. Perin epäsovinnainen sovitusratkaisu, mutta se vain kruunaa tämän komeuden.

Toukokuussa oman indielevynmerkin kautta julkaistulta esikoisalbumilta löytyvä Cigar Store Indian osoittaa sen, ettei taustavoimina tarvitse olla ison levy-yhtiön miljoonakoneistoa saavuttaakseen kansainvälistä huomiota. Vaikka Zervas & Pepper ei koskaan nousisi edes Midlaken suosion tasolle, on bändi ansainnut upealla musiikkiteoksellaan edes yhden viikon parrasvaloissa Suomalaisella valtakunnallisella radiokanavalla.

Millaisiin ajatuksiin tämä biisi sinut saa? Tulisiko se julistaa nykyaikaiseksi folk-klassikoksi vai saisiko kappaleen tekijät painua niin pitkälle kuin pippuri kasvaa?

Kuuntele näyte:

Kommentoi viikon tehobiisiä ja olet piirun verran lähempänä voittaa YleX Tuotepalkinnon.