Hyppää pääsisältöön

Öykkärimuusikon manageri tuomiolla

Pete Doherty vältti hiljattain täpärästi varkaussyytteen, koska oli liian kännissä. Nyt laulajan managerille on määrätty iso vahingonkorvaus.

Pete Doherty tunnetaan indiebändeistä The Libertines ja Babyshambles.

Lontoolainen tuomioistuin on antanut Pete Dohertyn managerin maksettavaksi ison korvaussumman aivovamman tuottamisesta jalakulkijalle. Vahingonkorvauksen tarkkaa summaa ei paljasteta, mutta sen arvioidaan olevan seitsennumeroinen. Manageri Andrew Boyd ei tosin joudu maksamaan itse tuottamastaan vahingosta, vaan korvaukset hoitaa autovakuutus-järjestö, joka korvaa ilman vakuutusta liikkuneen autoilijan vahingot. Se tosin karhuaa tuomitulta summaa myöhemmin takaisin.

Libertines-yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tulleen Dohertyn manageri ajoi autolla jalankulkijan päälle vuonna 2009. Alle jäänyt 42-vuotias mies sai pahan aivovamman ja manageri Andrew Boyd tuomittiin vuodeksi vankilaan vaarallisesta ajamisestaan. Myös Doherty menetti korttinsa vuodeksi, koska oli antanut managerilleen käyttöön autonsa, johon ei ollut hankittu liikennevakuutusta.

Uhrin perhe on helpottunut, koska hoitoon kuluu paljon rahaa.

Lähteet: Contact Music