Hyppää pääsisältöön

BBC:n kansainvälinen videopalvelu aukesi Suomessa

Brittien yleisradion ohjelmistoa saa nyt katsella vaikka työmatkalla - jos omistaa iPadin.

Dr Who // Kuva: BBC

YLE Areenan brittiläinen velipuoli, BBC iPlayer, on nyt avannut ovensa suomalaisille käyttäjille. Global iPlayer julkaistiin Euroopan markkinoille kesäkuussa, mutta nyt sen toimintapiiriin on lisätty myös Ruotsi, Tanska ja Suomi. Applen iPadille tehty sovellus antaa ulkomaistenkin käyttäjien katsella BBC:n ohjelmistoa mistä vaan, kuten nyt esimerkiksi maamme rajojen sisäpuolelta. iPlayeristä on suunnittelilla myös selaimen kautta käytettävä versio.

6.99 euron kuukausimaksua vastaan käyttäjä saa vapaasti katsella BBC:n televisiokanavien tarjontaa, sekä kuunnella radiolähetyksiä. Palvelusta löytyvät TV-kanavat ovat BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, lastenkanavat CBBC ja CBeebies, BBC Parliament, BBC News, sekä skotlantilainen BBC ALBA.

Radion puolelta mukana ovat nuorisokanava BBC Radio 1, BBC 1Xtra, BBC Radio 2, BBC Radio 3, BBC Radio 4, BBC Radio 4 Extra, BBC Radio 5 Live, BBC Radio 5 Sports Extra, BBC 6 Music, BBC Asian Network, BBC World Service, sekä paikallisradiot.

Sovelluksen kautta katsottavat ohjelmat voi myös ladata iPadin muistiin. Näin Dr Who:n sci-fi -seikkailuja tai Top Gearin autohassutteluja voi katsoa vaikka lähistöllä ei olisikaan 3G -verkkoa tai WiFiä. Tarjolla on myös viimeista tuotantokauttaan esittävän Spooks - Erikoisjoukkue -sarjan jaksoja, sekä vaikkapa komediaa Pikku Britannian ja Konttori -sarjojen muodossa.

BBC:n sovelluksen voi ladata täältä.

Lähteet: BBC