Hyppää pääsisältöön

Kärkkäri – riehuva reportteri

Kärkkäri, omalaatuinen tutkiva ja osallistuva journalisti, seikkaili kesällä 1996 lasten KesäQ-ohjelmassa.

Riehuvaksi reportteriksi tituleerattu toimittaja Jari Vesan esittämä Kärkkäri kiersi Suomea ja tutustui ajankohtaisiin ihmisiin ja ilmiöihin persoonallisella, lähes gonzo-journalistisella tavallaan. Kärkkärin ammatillisista avuista voi olla montaa mieltä, mutta ainakin hänen pähkähullut edesottamuksensa saivat katsojat nauramaan aamusta toiseen.

Kesällä 1996 Kärkkärin onnistui soluttautua mukaan Oulun Rotuaarilla järjestettyyn uimapukumuotinäytökseen. Hän esitteli itse suunnittelemansa ja virkkaamansa uima-asun, joka poikkesi hieman muista lavalla nähdyistä simmareista. Näytöksen jälkeen Kärkkäri harmitteli sekoilleensa ”koredoraarifiassa”, mutta totesi touhun muuten sujuneen mallikkaasti.

Kainuun Jazzkevät -tapahtumassa vieraillessaan Kärkkäinen haastatteli esiintymään saapunutta Marko Ahtisaarta ja tämän ISM-yhtyettä. Otteessa nähdään myös KesäQ-ohjelman alkutunnus ja juontajat Juha Vidgrén ja Melina Yliuntinen.

Kärkkäri tutustui koiranäyttelyiden ihmeelliseen maailmaan. Hänen suomalaista pussikoiraansa arvioi kenties Kärkkäriäkin kahjompi tuomari, joka lopulta kiikutti itse reportterinkin kehään.

Teksti: Elina Rimpiläinen

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto