Hyppää pääsisältöön

Juhani Kenttämaa: Wiidakko / Odessa

Kotimainen Wiidakko täyttää kolmannen kerran Viikon tehovaatimukset, kun kaipuun herkistämä kappale ui rytisten Uuden musiikin aamuvuoron uuden juontajan mukana eetteriin. Kuuntele näyte:

Wiidakko // Kuva: http://www.facebook.com/wiidakko

Keväällä Uuden musiikin iltavuoron Venla Kokkosen tehona soi Wiidakon Seis, Seis, Seis –single, joka esitteli ansiokkaasti lahtelaisbändin tulevaa nimikkoalbumia. Marraskuun lopulla kolmannen täyspitkänsä julkaiseva viisikko antaa toisen näytteensä tuolta levyltä pakettina nimeltä Odessa.

Kaikuen seilaava kappale on ensimmäistä sinkkulohkaisua aistikkaampi veto, joka heruttaa runopoikasta romantiikkaa kaipuun ja huurteisen haikeuden välimaastosta. Kappaleen herkkään tunnelmointiin on onneksi saatu miksattua myös napakkaa jytkettä ja ripaus riitasointuista kitarointiakin, joka osoittautuu osuvaksi vastapainoksi kappaleen märiseville vokaaliosuuksille. Pelkkään haikailuun Wiidakko ei siis onneksi sorru sydänsurua pelkäävällä kappaleellaan.

Ensimmäiset vertaukset muihin artisteihin pidättäytyvät yllätyksellisesti pelkästään kotimaisten vaihtoehto-orkesterien kuten Saran, Disco Ensemblen ja Iconcrashin ympärillä. Eikä aivan suotta, sillä jälkimmäisen orkesterin nokkamies Jaani Peuhu on tuottanut Wiidakon pitkäsoiton, jolta tämäkin kappale löytyy.

Mutta millaisen loppuratkaisun sinä haluat antaa (puolen) viikon teholleni? Onko Wiidakon syytä ymmärtää, että jättämisen pelko on aiheellisempaa kuin toivo jälleennäkemisestä? Vai oletko kenties valmis ottamaan Wiidakko vastaan avoimeen syleilyysi yhä uudelleen ja uudelleen? Anna pyyteettömän mielipiteesi kuulua Uuden musiikin aamuvuorossa jo tänään!

Tsekkaa video!