Hyppää pääsisältöön

Marja-Liisa Heino selvittää Tampereen lottamurhaa 1941

Yhteiskunnallinen vastakkainasettelu, pelko ja vihantunteet ovat päällimmäisinä Marja-Liisa Heinon teoksessa Niemisen tyttövainaan tapaus, joka on luettavissa sekä dekkarina että historiallisena romaanina.

Tietolaatikko

Marja-Liisa Heino (s. 1969)

Enkelimies (2006)
Suomen suuntaan (2008)
Niemisen tyttövainaan tapaus (2011)

Tampereen seudulla eletään jatkosodan vuodenvaihetta 1941. Nuori, rintamalla haavoittunut ylikonstaapeli Kustaa Hiltunen saa selvitettäväkseen lotta Helvi Niemisen tappoa. Epäiltyinä ovat paitsi venäläiset sotavangit myös nuoret punaiset aktivistit, jotka tekevät maanalaisia tihutöitä sotaa vastaan. Valtiollinen poliisi Valpo sotkeutuu tapon tutkimuksiin ja vaikeuttaa paikallisen poliisin toimintaa.

Taitavasti kirjailija Marja-Liisa Heino on kirjoittanut nuorista henkilöistään ristiriitaisia, olivatpa nämä sitten isänmaallisia lottia, sotaa vastustavia metsäkaartilaisia tai Hitleriä vastaan toimivia puna-aktivisteja. He eivät ole aatteidensa sankareita vaan lopulta tunteidensa keskellä myllertäviä ihmisiä.