Hyppää pääsisältöön

BEEB! BOOB! Seuraava kuuma elokuvatrendi - ROBOTIT!

Hollywood marssittaa teattereihin robottien vallankumouksia oikein urakalla.

Real Steel -elokuva // Kuva: DreamWorks Pictures

Supersankarit, zombit, ihmissudet, kummitukset, vampyyrit… kaikkia on valkokankailla nähty. Nyt kuitenkin on nähtävissä uuden erikoisryhmittymän nousu valkokankaiden valtiaiksi ja pian ihmiskuntaa orjuuttavat kilpaa… robotit.

Lelujätti Hasbro ilmoitti aiemmin tällä viikolla suunnittelevansa jo jatkoa Transformers-lelujensa elokuvaseikkailuille. Kolmas Transformers : Kuun pimeä puoli -elokuva tienasi tänä kesänä maailmanlaajuisesti dollareina yli miljardin, joten ei mikään ihme että tarinaa halutaan viedä eteenpäin. Ideana on nyt kuvata peräkanaa niin Transformers 4:n kuin Transformers 5:kin.

Tulevat Transformersit ovat saamassa haastajaa myös Micronauteista. Tuo vähemmän tunnettu robottibrändi edelsi autoksi muuttuvia muukalaisia ja kertoi teknologisesti hyvin edistyneestä avaruusväestä. Lelut tunnettiin mahdollisuudesta vaihdella käsiä ja muita osia täysin vapaasti. Tästä avaruusajan lelubrändistä ollaan nyt työstämässä elokuvaa tuottajana hääräävän J.J. Abramsin johdolla. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Zombieland-elokuvan taustalta löytyvät kynäniekat Paul Wernick ja Rhett Reese. Abrams puolestaan tunnetaan mm. LOST-sarjan luojana, sekä tuoreen Star Trek -elokuvan ohjaajana.

Robotteja kansalle tarjoaa pian myös Steven Spielberg, joka on lupautunut ohjaamaan pahoista metallikoneista kertovan Robopocalypse-elokuvan. Daniel H. Wilsonin samannimiseen kirjaan perustuva elokuva keskittyy ihmiskunnan selviytymistaiteluun robottien kapinan jälkimainingeissa.

Mutta osataan koneiden kanssa leikkiä jo nytkin. Yhdysvaltojen valkokangasmagneettina komeilee parhaillaan Hugh Jackmanin tähdittämä Real Steel. Lokakuun alussa ensi-iltansa saanut elokuva kertoo tulevaisuudesta, jossa suuret robotit ovat korvanneet ihmiset nyrkkeilykehien taistelijoina. Filmi jatkaa edelleen Yhdysvaltain tämän hetken katsotuimpana. Elokuvan jatko-osakin on pistetty esituotantoon jo useita kuukausia ennen ensimmäisen saapumista elokuvateattereihin, sillä luottamus robottitaisteluiden vetovoimaan oli niin suuri.

Musiikkivideo-ohjaaja Bryan Barber on myös hyppäämässä kuuman trendin kelkaan, sillä mies on henkilökohtaisesti ostanut itselleen elokuvaoikeudet japanilaiseen Gigantor-animaatioon. Sen tarina kertoo nuoresta pojasta, joka saa ohjailtavakseen jättimäisen, aseistetun robotin. Barberin tarkoituksena on työstää tarinasta 60 miljoonan dollarin budjetilla perheystävällinen elokuva.

Että siinähän sitä on rautaa lähivuosiksi.

Lähteet: Deadline