Hyppää pääsisältöön

Happoradio: Vaihtoehdot oli esiintyä joko playbackina tai ei ollenkaan

Happoradio puhuu pitkästä urastaan YleX Areenan Vuonna miekka ja kitara -sarjassa.

Happoradio Vuonna miekka ja kitara

Bändi muistelee muun muassa Nivalan keikkaa vuodelta 2003. Vanhalla keikkavideolla Happoradion laulaja Aki Tykki nähdään poikkeuksellisesti ilman pipoa.

- Hyvin on kyllä muistissa noi ajat, ei se hääviä ollu. Jotkut kaverit tuli kattoo Joensuun keikan ja luuli että ollaan tosi suosittuja, eikä tajunnut mikä se totuus on, kun ei soitetakaan kotikaupungissa. Me oltiin koko ajan kännissä noihin aikoihin, se vähän pehmitti sitä, Happikset muistelevat.

Yksi Happoradion uran kohokohdista on ollut megakeikka kauppatorilla, jossa juhlittiin Lordin Euroviisumenestystä. Aki Tykki ja kumppanit esiintyivät noin 90 000 ihmiselle playbackina.

- Vaihtoehdot oli esiintyä joko playbackina tai ei ollenkaan. Suomalaiselle artistille ei tule montaa kertaa uran varrella tollaisia mahdollisuuksia päästä noin suuren yleisön eteen. Olihan se ihan älyttömän hauskaa, Tykki kertoo.

Muusikko pääsi myös toteuttamaan lapsuuden haaveensa kyseisellä keikalla.

- Hajoitin kitarani keikan lopussa, sekin oli tietenkin huijausta, koska hain tutulta sellaisen kitaran joka ei toiminut. Se hajottaminen jännitti melkein enemmän kuin lavalla kekkuloiminen, koska miten noloa olis ollut, jos se ei olis hajonnutkaan, Tykki tunnustaa.

KATSO VIDEO!

Lähteet: YleX