Hyppää pääsisältöön

Kotimainen punkpoppoo lopettaa: Jatkuva riitely sai riittää!

Kakka-Hätä 77:n rumpali Mirko kyllästyi.

Kakka-Hätä 77

Bändi soitti viimeisen keikkansa Porissa lauantaina. Rumpali Mirko kertoi perjantaina muille jäsenille haluavansa lopettaa. Hajoamiseen ei liity suurta draamaa.

- Kai se alkoi omalta kohdaltani olla yleistä kyllästymistä koko touhuun, ei vaan jaksa enää. Ollaan me tässä jo viisi ja puoli vuotta tapeltu, eiköhän se riitä, rumpali naurahtaa.

Mirko kertoo tapelleensa lähes koko ajan bändin laulajan Teemun kanssa, mutta lopettamispäätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen.

- Kyllä me ollaan oltu jo pitkän aikaa lopettamassa, mutta se aina venyi ja venyi; tuli jenkkirundi, Lama-keikat ja levy. Nyt se sitten loppui.

Mirko kertoo, ettei bändi ollut treenannut moneen vuoteen, sillä bändin jäsenet ovat hajaantuneen eri kaupunkeihin. Kakka-Hätä 77 oli sopinut marraskuulle keikkoja, mutta ne on peruttu.

- Ei tämä bändi ole koskaan kovin suunnitelmallinen ollut. Mun mielestä tämä loppui helvetin tyylikkäästi.

Tulevaisuudessa Mirko aikoo keskittyä muihin bändeihinsä.

- Soittaminen sinänsä on kivaa, mutta kun ei vaan enää jaksa. Kun ei ole kipinää, niin sitten on parempi lopettaa. Tulihan siinä jo muutama levy tehtyä, niin eiköhän se jo riitä, Mirko kuittaa.

Vuonna 2006 perustettu yhtye ehti julkaista kaksi albumia ja kolme EP:tä. Edellinen Huoltoasemalle unohdettu mies-levy julkaistiin kesällä.

Lähteet: YleX